Birleşmiş Milletler tarafından 21 Mart tarihinin dünya genelinde Down Sendromlular Günü olarak ilan edilmesiyle birlikte tüm dünyada bu bireyler için farklı etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerin yanında mutlu olmaları ve sevildiklerini daha iyi hissetmeleri için onlara en güzel Down Sendromlular Günü mesajları ve sözleri sarf edilmektedir. Özellikle bu etkinlikler sayesinde farkındalık oluşarak genç nesilin Down Sendromu nedir? sorusuna yanıt araması da vesile olmaktadır. Derlediğiniz bu içerikte  Dünya Down Sendromlular Günü mesajları ve sözleri bulabilirsiniz. Peki, Down Sendromu nedir? işte detaylar…

Down Sendromu nedir?

Down Sendromu, bir kromozom anomalisidir. Sıradan bir insan vücudunda bulunan kromozom sayısı 46 iken Down Sendrom’lu bireylerde ki kromozom sayısı 47’dir. Hücre bölünmesi sırasında yanlış bölünme sonucu 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom yer alması ile meydana gelir. Bu sebepten dolayı Down Sendromu Trisomy 21 diye de bilinmektedir.

Dünya Down Sendromlular Günü mesajları ve sözleri

İşte en güzel Down Sendromlular Günü mesajları ve sözleri;

*Evet bizler farklıyız. Ama sizin düşündüğünüz gibi değil. Farklıyız çünkü yargılamayız. Farklıyız çünkü içimizde kötülük yoktur. Bu yüzden ben down sendromumla gurur duyuyorum.

*Dünya farklılıklarla güzel.

*Sizlerden biriyim. Dost canlısıyım, eğlenmeyi severim, birazcık inatçıyım.

*Benim sevgim dünyaya yeter. Farklıyım. Farkında mısın?

*Gerçek dostlar kromozom saymaz. Çünkü down sendromu 1 eksiklik değil +1 fazlalıktır.

*Down sendromu bir hastalık değildir. Size bulaşmaz. KORKMAYIN!

*Benzerliklerimizin farkında mısın?

Editör: TE Bilisim