Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi

Bosna Hersek’te, Cuma namazının kılınmayacağını belirtildi. Arnavutluk Sağlık Bakanlığı, koronavirüsün sıçardığı kişilerin sayısının 64’e ulaştığını açıkladı. Ayrıca, bir kişinin daha Kovid-19’dan öldüğü aktarıldı.

Sağlık Bakanlığın açıklamasında son 24 satte sadece 4 yeni vaka kaydedildi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, “İtalya’da devam etmekte olan felaketini ülkesinde durduralım” çağrısını yaptı. Sağlık Bakanı Ogerta Manastirliu, yaptığı açıklamada ise, bir vatandaşın korovirüsten iyileşmeye başladığını ifade etti.

KARADAĞ DA KORONAYA YENİLDİ

Karadağ hükümetinden yapılan açıklamada, Halk Sağlığı Enstitüsünün bugün ülkedeki ilk yeni tip koronavirüs vakalarını tespit ettiği bildirilerek, virüs bulaşan iki hastanın da kadın olduğu ve daha önce virüsün yoğun görüldüğü ülkelere seyahat ettikleri kaydedildi. Başbakanı Dusko Markovic de düzenlediği basın toplantısında, virüs bulaşan hastaların sağlık durumunun stabil olduğunu belirterek, “Paniğe kapılmaya ya da anlamsız ve kontrolsüz bir endişe içine girmeye lüzum yok.” dedi.

KOSOVA’DA VAKA SAYISI 20’YE YÜKSELDİ

Kosova’da vaka sayısı 20’e yükseldi. Enfeksiyon Hastalıkları Enfeksiyon Hastalıkları Kliniği Valbon Krasniqi, Kovid-19’dan etkilenen hastaların 13’ünün Klinikte yattığını söyledi. Ayrıca Krasniqi, COVID-19 şüphelilerinin sürekli mevcut olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, ülkede olağanüstü hal ilan edimesini önerdi. Cumhurbaşklanı Thaçi’nin önerisinde, acil durum ilan edilse de gida marketleri ve eczaneler tamamen kapanmayacağı aktarıldı.

MAKEDONYA’DA OLAĞANÜSTÜ HAL

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, basın toplantısı sırasında, koronavirüs pandemisi nedeniyle ülkede olağanüstü hal ilan etti. Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski’nin olağanüstü hal ilan etme kararını memnuniyetle karşıladığını diyen Sağlık Bakanı Venko Filipcea, “Olağanüstü hal sokağa çıkma yasağı anlamına gelmez. Evinizde kalın, ihtiyacınız olmadığı

sürece dışarı çıkmayın ve ihtiyacınız olduğu kadar satın alın.” ifadelerini kullandı.

BOSNA’DA CUMA NAMAZI KILINMAYACAK

Sırbistan Sağlık Bakanlığı altı yeni koronavirüs vakası duyurdu böylece virüsün 89 kişiye bulaştırılmış oldu. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vuçiç, önceki günden itibaren saat 20.00’den

05.00’e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Bosna Hersek Federasyonu (FBİH), önceki gün itibariyle hizmet veren işletmelerin kapatılması kararını aldı. Ayrıca, camilerde cemaatle vakit namazlarının kılınması durduruldu.

Bosna’da vaka koronavirüse yakalan insan sayısı 44’e ulaştı.

Editör: TE Bilisim