Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkili olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ülke çapında bir dizi önlemler alındı. Bu kapsamda salgından etkilenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Pandemi Sosyal Destek Programı’ adı altında 1000’er TL nakit yardımı yapılacağı ve başvuruların E-devlet üzerinden alınacağı açıklanmıştı.

KAYMAKAMLIK ARAŞTIRINCA ORTAYA ÇIKTI

Bu doğrultuda Avcılar’da ikamet eden M.İ.T. adlı kişi yardımdan faydalanmak amacıyla 4 Mayıs 2020’de E-devlet üzerinden Pandemi Sosyal Destek yardımına başvurdu. Avcılar Kaymakamlığına da yardım için başvuran M.İ.T.’nin yapılan inceleme sonrası 8 adet otomobil sahibi olduğu ortaya çıktı.

TÜM AİLE FERTLERİ AYRI AYRI BAŞVURMUŞ

Kaymakamlığın mercek altına aldığı kayıtlarda başvuru sahibinin aile fertlerine ait farklı tarihlerde yapılmış başvuruların da olduğu belirlendi.

İBB ARAŞTIRILMADAN YARDIM  VERİLSİN DEMİŞTİ

Öte yandan ortaya çıkan bu olay, sosyal yardıma başvuran vatandaşların araştırmaya tabi tutulup tutulmaması konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde yapılan tartışmaları akla getirdi. Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB yönetimi, 11 Mayıs’ta yapılan meclis toplantısında, sosyal yardım yapılacak vatandaşlar hakkında araştırma yapılmamasını ve vatandaşın beyanının esas alınmasını teklif etmişti.

Yardım kolilerini CHP’lilere dağıtan İBB yönetiminden yeni algı operasyonu!

Siyaset

Habere Git

İBB YÖNETİMİ ALGI OPERASYONU BAŞLATMIŞTI

Ancak Meclis’in AK Partili ve MHP’li üyeleri bu durumun istismar edilebileceğini, bazı kimselerin ihtiyacı olmadığı halde yardım için başvurabileceklerini belirterek  teklife “ret” oyu vermişlerdi. Teklif oy çokluğuyla kabul görmeyince İBB idarecileri “AK Partli ve MHP’li üyeler vatandaşa verilen yardımı engelledi” şeklinde beyanlar vermiş, bazı medya organları da benzer içerikli haberler servis etmekten geri kalmamıştı.

Editör: TE Bilisim