HDP ile ittifaka ses çıkaramayan, gizli ittifakı açıktan dile getiremeyen CHP’de yeni bir skandal patlak verdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Başçavuş ve Uzman Çavuşlara yönelik, ‘AK Parti militanı’ ifadesini kullanarak, terör operasyonlarında ön safta yer alan Türk askerine hakaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Türk askerine yönelik skandal ifadeleri kısa sürede sosyal medyada tepkilere neden olurken, siyasiler de konuya ilişkin tepkilerini dile getirdi. AK Parti MKYK üyesi Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP’li Altay’ın Türk askerine yönelik, ‘militan’ ifadesine tepki göstererek, “CHP bu milletin değerleriyle barışık değil kavgalı” dedi.

“DERHAL ÖZÜR DİLEMELİDİR”

AK Partili Çalık, Başçavuş ve Uzman Çavuşlar aleyhine açıklamalarda bulunan Altay’a yönelik, “CHP yöneticileri uzun süredir öğretmenlerimizden askerlerimize kadar tüm değerlerimizi saygısız bir dille hedef alıyorlar. Son olarak CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da düzenlediği basın toplantısında vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için canını ortaya koyan şerefli ve kahraman Türk ordumuza, ‘AK Parti militanı’ diyerek gayri milli, saygısız ve çirkin bir dil kullanmıştır. Bu dili ve zihniyeti şiddetle kınıyorum. Terör örgütü PKK’ya ve onun siyasi uzantılarına ses çıkaramayanların onun siyasi uzantılarına kahramanlarımızla ilgili sarf ettikleri sözler ve yaptıkları saygısızlık asla kabul edilemez. Ordumuzdan derhal özür dilemelidir” ifadelerini kullandı.

Çalık, “Şanlı ordumuzu hedef alan sözleri eskiden PKK söylerdi. Biz terörün sesini kıstıkça CHP ses yükseltiyor. CHP nereye koşuyor farkında mısınız? CHP bu milletin değerleriyle barışık değil kavgalı” dedi.

“CHP, HDP’NİN MİLİTANI”

AK Parti Milletvekili Alpay Özalan ise Altay’ın söz konusu ifadelerine yönelik, “CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, şerefli ordumuzun kahramanlarına ‘militan’ demiş. Demirtaş’ı savunan CHP, vatan için can verenlere ise ‘militan’ diyerek saldırıyor. CHP, HDP’nin militanı, İyi Parti ise onların takiyyeci ortağı oldu” açıklamasında bulundu.

Devlet düşmanlığına soyundular

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın Türk askerine ‘militan’ demesine ser tepki gösterdi. Akbaşoğlu, “CHP zihniyeti millet düşmanlığının yanında artık devlet düşmanlığına da soyunduğunu ilan ediyor” ifadesini kullandı. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin sert ifadeler kullanan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP’li Altay’ın Türk askerine ‘militan’ dediği videoyu ‘militan değil kahraman’ etiketiyle paylaşarak, “Şerefli Türk askerini ‘lejyoner’, ‘satılık’ ya da ‘militan’ olarak gören köhne CHP zihniyeti, millet düşmanlığının yanında artık devlet düşmanlığına da soyunduğunu ilan ediyor. Kılıçdaroğlu’nun CHP’si tam anlamıyla şirazeden çıkmış…” açıklamasında bulundu.
Editör: TE Bilisim