Türkiye’nin doğu kesimlerinde kar yağışı ve soğuk hava hayat şartlarını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşımda meydana gelebilecek zorluklar nedeniyle öğrencilerin güvenliği açısından eğitim öğretime ar averiliyor. Ağrı ve Beytüşşebap’ta etkili olan kar yağışı da bölgede kar tatili beklentilerine neden oldu. Peki, Ağrı ve Şırnak Beytüşşebap’ta okullar tatil mi? 5 Şubat 2020 Ağrı ve Beytüşşebap kar tatili açıklaması geldi mi? Yanıtı haberimizde.

Ağrı’da 5 Şubat’ta okullar tatil mi?

Ağrı kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle il merkezine bağlı köylerdeki ve taşımalı eğitim yapılan okullar 5 Şubat 2020 Çarşamba günü 1 gün süre ile tatil edildi.

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde okullar tatil mi?

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Beşağaç, Bölücek, Güneyyaka köylerinde aşırı kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar bir günlük tatil edildi.

Kato Dağı eteklerinde bulunan yüksek rakımlı köylerde eğitime bir gün ara verildi. Beytüşşebap Kaymakamı İsmail Pendik, ilçeye bağlı 3 köyde aşırı kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiğini söyledi.

Kaymakam Pendik, “İlçemizde yoğun kar yağışı tipi ve çığ tehlikesi olduğundan dolayı 3 köyümüzdeki okullar 5 Şubat 2020 tarihinde tatil edilmiştir” dedi.

Editör: TE Bilisim