Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Bugün çok sayıda göçmenin Avrupa’ya göç için yola çıkmasının ardından Yunanistan’da gündem bir anda değişti.

“SINIRLARIMIZI SONUNA KADAR KORUYACAĞIZ”

Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, Suriye’de yaşanan trajediden ülkesinin sorumlu olmadığını savunarak, yasadışı hiçbir göçmenin Yunanistan’a alınmayacağını söyledi.

Her türlü tedbir ve önlemi aldıklarını dile getiren Miçotakis, “Ülkemizi, sınırlarımızı sonuna kadar koruyacağız. Herşeyi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Miçotakis, ülke sınırlarının kapatılması konusunda tamamen haklı olduklarını ileri sürerek, “Avrupa Birliği’ni bilgilendirdik, attığımız adımlardan herkesin haberi var tamamen yasal bir şekilde ilerliyoruz.” dedi.

Türkiye konusunda haddini aşan ifadeler kullanan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, “Türkiye’nin şantajına boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

GÖÇMENLERİN GELMEMESİ İÇİN ÖNLEMLER ALINDI

“Yetkililer kara sınırına akın etti. Yasadışı göçmenleri ülkeye sokmamak için herkes olay yerinde koordineli olarak çalışıyor.” diyen Yunan Genelkurmay Başkanı Evangelos Apostolakis, göçmenlerin Meriç’ten geçebileceği noktaların da tespit edildiğini ve gelmeye çalışanların havaya ateş açılarak uzaklaştırılacağını söyledi.

Apostolakis, sadece sınırda değil Meriç Nehri boyunca önlem alındığını söyledi.

Öte yandan denizden gelebilecek göçmenlerin engellenmesi için Sahil Güvenlik ekiplerinin de önlem aldığı bildirildi.

Ekiplerin Sakız Adası ve Midilli Adası’nda konuşlanmış olduğu ifade edildi.

Ülkede yetkililerin ve güvenlik güçlerinin izinlerinin iptal edildiği bölgeye çağrıldığı belirtildi.

33 ASKERİMİZ ŞEHADETE ERDİ

Suriye’nin İdlib bölgesinde Rusya destekli saldırılarını sürdüren katil Esed/Hamaney rejimi, düzenlediği hava saldırısında 33 askerimizi şehit etmişti.

Editör: TE Bilisim