Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi

İslam dünyasının farklı ülkelerinde çok sayıda gençler nefislerine yenik düşerken ve bu dünyanın çıkarlarının peşinden koşarken, ümmeti düşünen ve hayırlı işler yapmaya çalışan gençler de var. Bu sebeple Bartın Genç İHH’nın gönüllü gençleri, Müslümanlara fayda sağlamak için modern dünyada çok güçlü bir silah olarak sayılan medyayı seçti. Halk şiirinde kırlangıçlar yerde sürünürcesine uçabilmeleriyle bilinir. Bu özellikleri dervişlere tevazulu olmayı hatırlatmış ve onlara rehberlik eden şiirlere motif olmuştur.

TARİHİ VAKALARI GENÇLERE AKTARIYORLAR

Bartın Genç İHH Kırlangiç ekibi Diriliş Postası gazetesine açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

“İncelediğiniz bu dergi de, Asya’da bir yarasanın kanat çırpamayışı ve Anadolu’da birkaç dertli yol arkadaşının ‘Günler gelip geçmekteler, kuşlar gibi uçmaktalar’ sözünü tefekkür etmesiyle, içinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerin bir kuş uçumu gibi hızla geçtiğini fark ettik. Bartın Genç İHH’ da gönüllü olarak çalışmalar sürdüren bir grup genç olarak bismillah deyip, zamanın geçip gitmesini izlemek yerine nasıl geçtiğine bakıp heyecanla heybemizi doldurmanın peşine düştük. Mayıs ayında duyurduğumuz ilk sayımızda, “Nekbe Günü” ve “Çerkes Sürgünü” gibi unutulmaması gereken önemli olayları ele aldık. Ayrıca tarihte buna benzer yaşanmış olayları, yeni sayılarımızda da gençliğin gündemine taşıma gayreti içindeyiz.”

“UNUTULAN SOYKIRIMLAR TEKRARLANIR”

Derginin ikinci sayısında İkinci Dünya Savaşından bu yana yaşanan en büyük savaşlardan ve katliamlardan biri olan Srebrenitsa katliamına genç kuşaklara aktarmak istediler. Genç İHH ekibinin gazetemiz için yaptığı açıklamanın devamında, “2. sayısını çıkarmış olduğumuz dergimizde, Avrupa’nın tam ortasında tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen Bosna Hersek soykırımını gündeme getirmek istedik. Bilge Kral Aliya’ nın da dediği gibi, “Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.” düşüncesiyle soykırımı unutturmamak adına kalemlerimizi konuşlandırdık. Çünkü bizler biliyorduk ki aldığımız nişanlar ile ilmek ilmek “barış ve sevgiyi” gönüllere işleyecektik. Bu yolculukta bize destek olan tüm okurlarımıza teşekkür ediyor, daha çok okura ulaşmayı hedefliyoruz.” sözlerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim