Efekan Yavuz – ÖZEL HABER

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam’ı hedefe koyan açıklamalarının ardından ülkede adeta akıl tutulması yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Macron’un ardından Bakan düzeyinde İslam’a yönelik saldırılar sürüyor. 2009’da Darmanin tarafından tecavüze uğradığını öne süren kadının Paris Savcılığına suç duyurusunda bulunmasıyla hakkında 2018 yılında dava açılan İçişleri Bakanı Gerald Darmanin ülkedeki marketlerde helal gıda ürünlerine özel reyonların bulunmasından rahatsız olduğunu söyledi.

“HELAL ÜRÜNLERDEN RAHATSIZIM”

BFMTV kanalında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Darmanin, marketlerde helal gıda ürünlerine özel reyonların bulunmasının kendisini şoke ettiğini ve bundan rahatsız olduğunu belirterek, “marketlerde sadece helal gıda ürünlerinin bulunduğu reyonların bulunmaması” gerektiğini ifade etti. Darmanin, “Cemaatçilik böyle başlıyor. Kapitalizmin de bunda bir sorumluluğu bulunuyor” dedi.

PEYGAMBER’E HAKARETİ SAVUNDU

Bakan Darmanin, ülkede Hazreti Muhammed’e hakaret içerikli karikatürlerin yayımlanabileceğini ve okuldaki derslerde gösterilebileceğini savundu. Terör ve radikalleşmede sosyal medyanın önemli rol oynadığını belirten Darmanin, Fransa’da son 3 yılda camiler dahil 358 yerin kapatıldığı, 428 yabancının sınır dışı edildiğini söyledi. Gerald Darmanin, ülkede yeniden saldırıların düzenlenebileceği uyarısında bulundu.

KATOLİK KOCASINI “İSLAMCI” DİYE SUÇLADI!

Öte yandan, ülkede, eşinden şiddet gören bir kadın Katolik kocasını silahlı, “radikal İslamcı” diye şikâyet etti. Nimes kentinde, kocasından şiddet gören bir kadın polisi arayarak, eşinin yasa dışı silahlar bulunduran, “radikal bir İslamcı” olduğu ihbarında bulundu. Geçen hafta bir öğretmenin ölü bulunmasının ardından, ülke genelinde Müslümanları ve İslami kuruluşları hedef alan Fransız polisi, eve gittiğinde kadının kocasının “tutucu Katolik” olduğunu, evdeki silahların da yasal şekilde bulundurulduğunu tespit etti. Erkek hakkında aile içi şiddet, kadın hakkında da iftira suçundan soruşturma açıldı.

CİNAYETİN ARDINDAN CADI AVI

Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde 16 Ekim’de bir öğretmen başı kesilerek öldürülmüştü. Fransız yetkililer, öğretmenin katil zanlısının cesedin yakınlarında elinde bıçakla görüldüğünü ve kaçtıktan sonra polis tarafından vurularak öldürüldüğünü açıklamıştı. Samuel Paty isimli öğretmenin, derste Hazreti Muhammed’e (asm) hakaret içerikli bir karikatür gösterdiği ve velilerin buna tepki verdiği kaydedilmişti.

Macron, söz konusu cinayetin ardından yaptığı açıklamada, olayı “İslamcı terörist bir saldırı” olarak nitelendirmişti. Ülkede öğretmenin öldürülmüş bulunmasının ardından özellikle Müslüman sivil toplum kuruluşlarına yönelik baskılar ve baskınlar arttı.

“PİS ARAPLAR”

Fransa’nın başkenti Paris’te iki Müslüman kadın, İslam karşıtı gruplar tarafından bıçaklı saldırıya uğradı. Paris’teki Eyfel Kulesi yakınlarında gerçekleşen saldırıda bir grup, ellerindeki bıçaklarla iki Müslüman kadını hedef aldı. Müslüman kadınların defalarca bıçaklandığı saldırının faillerinin de kadın olduğu açıklandı. Fransız polis kaynakları İslam karşıtı saldırganların, Müslüman kadınları bıçaklarken “Pis Araplar” şeklinde bağırdığını belirtti. Bıçaklanan kadınlar hastaneye kaldırılırken, saldırganlar da gözaltına alındı.

“Yoğun bir mücadele veriyoruz”

Yaşanan krizler ve Kovid-19 salgının döneminde popülaritesi azalan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslam ve Müslümanlar’ı hedefe koyarak yeniden eski gücüne kavuşmaya çalışıyor. Tarih öğretmeni Samuel Paty’nin ölümünden sonra doğrudan “Savaş” ifadesini kullanan ve “Cumhuriyet düşmanlarına karşı savaş” adını verdiği İslam’la savaş projesinin tüm hızıyla devam edeceğini ve radikal İslamcılığa karşı yoğun bir mücadele vereceklerini açıkladı. “Burada yeni bir açıklama yapmıyorum” diyen Macron, “Vatandaşlarımız icraat bekliyor, bu icraatlar yoğunlaşacak” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim