Peynirli Makarna Gratin Tarifi, makarna çeşitlerinin vazgeçilmez lezzetleri arasında çok özel, yapımı pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de hem lezzet hem vitamin deposu, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı Peynirli Makarna Gratin yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 23 Eylül 2020 Çarşamba günü için kolay yemek tarifi önerisi; Peynirli Makarna Gratin Tarifi! Malzeme listesi ve Peynirli Makarna Gratin nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem ; Peynirli Makarna Gratin Tarifi 

Peynirli Makarna Gratin Tarifi için gerekli olan malzemeler;

500 gr iri makarna

Çeşitli peynirler

500 gr domates sos

2 bağ fesleğen

Tereyağ

8-10 kaşık kadar ekmek kırıntısı

Kelle parmesan

Peynirli Makarna Gratin nasıl yapılır?

Peynirli Makarna Gratin hazırlarken öncelikle kaynayan suya iri makarnayı atın.yaklaşık 7-8 dk haşlayın. Taze fesleğeni ince ince kıyın ve domates sosuyla karıştırın. Makarnayı süzün ve derin bir kaba alın, domates sosla harmanlayın. Orta boy bir fırın kabına 1 kat makarna 1 kat peynir rendesi şeklinde dizin. En üste kelle parmesan , tereyağ ve ekmek kırıntısını ekleyin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Birkaç dakika dinlendirdikten sonra soğumadan servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim