Almanya’da resmi adı Neuköllner Begegnungsstätte e.V. Dar Assalam Camii olan ve Müslümanlar arasında Dar Assalam Camii olarak bilinen Berlin’deki camiye dün sabah namazı sonrasında polis baskını yapıldı. Camiye yapılan baskına gerekçe olarak koronavirüs pandemisi sebebiyle devlet tarafından yapılan yardımlar gösterildi.

Koronavirüs sebep gösterildi

Cami yetkilileri devletin koronavirüs pandemisi yardımlarına başvurduktan sonra öncelikle yardım işlemlerini yapan banka ile, akabinde de Berlin İç İşleri Senatosu ve Adalet Senatosu’na caminin yardım başvurusuyla ilgili herhangi bir sorun veya sıkıntı olup olmadığını sorduklarını ve her işlemin usulüne uygun olarak yapıldığının teyit ettirildiğini belirttiler.

Yetkililer resmî makamlarca yapılan bu teyide rağmen sabah namazından sonra koronavirüs pandemisi sübvansiyonları gerekçesi ile yapılan baskına anlam veremediklerini belirtti. Bu durumu polislere söylediklerinde “her camiye baskın yapılmayacağı” şeklinde bir açıklama duyduklarını aktaran yetkililer, baskının namaz vakti geçtikten sonra yapıldığını ancak buna rağmen cemaat arasında büyük tedirginliğe yol açtığını kaydetti. An itibari ile aramanın devam ettiği ve cami içerisine dışarıdan hiç kimsenin girmesine izin verilmediği camide polis aramasının birkaç saat daha sürmesi bekleniyor.

Berlin’de ilk baskın ekim ayında Gerçekleşti

21 Ekim 2020 tarihinin sabah erken saatlerinde Eyalet Kriminal Dairesi’ne bağlı onlarca maskeli memur ve polis, Berlin-Kreuzberg’de bulunan Mevlâna Camii’nde arama yapmıştı. Koronavirüs salgını sebebiyle Alman devleti tarafından yapılan yardımların manipüle edildiği gerekçesiyle yapılan baskında caminin yanı sıra iki dükkan ve aralarında cami başkanının evinin de bulunduğu üç evde arama yapılmıştı. Polis cami yöneticilerinin devletten haksız yere koronavirüs yardımı aldığını iddia ederken, cami yönetimi iddiaları kesin şekilde reddetmişti.

Berlin Polisi Twitter’dan yaptığı açıklamada korona ödeneği konusunda sahtekârlık yapıldığı şüphesiyle arama emrinin icra edildiğini ve farklı mekânlardaki aramalar için 150 polisin görev yaptığını ilan etmişti.

Berlin’de Mescid-i Aksa Camisine ikinci saldırı

Dünya

Habere Git

Editör: TE Bilisim