Diriliş Postası Gazetesi Muhabiri Batuhan Gülşah – Atina

Yunanistan’ın Türkiye’den gelerek Batı Avrupa’ya gitmek isteyen mülteci ve göçmenlere uyguladığı orantısız şiddet bir kez daha belgelendi. Yunan Hükümet Sözcüsü Stelios Peças’ın “Dayak veya öldürme yok. Bunların hepsi Türk propagandası” diyerek sıyrılmaya çalıştığı süreç, sınır bölgesinde görev yapan Yunan erlerin sosyal medyada yayınladığı duyuruyla bir kez daha yalanlandı.

“YUMRUK, TEKME, BELGE YAKMA!”

Söz konusu erler, yayınladıkları duyuruda “Erler olarak güvenlik birimlerimizin mülteci ve göçmenlere özellikle krizin patlak verdiği gün (29 Şubat) ve sonrasındaki 2 hafta boyunca uyguladığı orantısız şiddeti kınıyoruz. Gözlerini nefret bürüyen sınır birimleri, çoğu kez teslim olmuş, hareketsiz bir şekilde bekleyen bu insanları yumrukladı, tekmeledi, kıyafetlerine ve cüzdanlarına özel eşyalarına yasadışı bir şekilde el koydu, yanlarında getirdikleri belgeleri yaktı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE 3 MİLYON MÜLTECİ VAR”

Mülteciler için, “Bu insanlar ülkelerindeki savaşlar ve kötü ekonomik durum nedeniyle başka ülkelerde yeni bir yaşam arayışındalar” denilen duyuruda, “Türkiye’nin bu insanları baskı unsuru olarak kullanma girişimi, Yunan birimlerinin uyguladığı şiddeti haklı çıkarmaz. Türkiye şu anda 3 milyondan fazla göçmen ve mülteciye ev sahipliği yapıyor. Ülkemizin saldırgan anlayışla tutunduğu savunmacı tavrı kınıyoruz” denildi.

Propaganda yaklaşımı tatmin etmedi

Yunanistan güvenlik birimlerinin göç krizi sürecinde mülteci ve göçmenlere gerçek mermilerle ateş etme, gaz bombası atma, sınırı geçmek isteyenlerin üzerine kaynar su dökme, kıyafetlerini alarak çıplak şekilde geri dönmeye zorlama gibi uluslararası hukuku kökten ihlal eden faaliyetleri kayıtlara geçmişti. Yunan hükümeti ise tüm bunların hayal ürünü olduğunu savunup uluslararası kamuoyunu da “Türk yalanlarına ortak olmamaya çağırarak” işin içinde çıkma politikası güdüyor. Ancak bu yaklaşım, Yunanistan’da sağ görüşlüleri ikna etmiş görünürken sol kanatta sert eleştirilere maruz kalıyor.
Editör: TE Bilisim