Daha transferi dönemi start vermeden Ryan Babel’in işini bitiren ve Hollandalı yıldızı bonservissiz bir şekilde kadrosuna katan Galatasaray’da 32 yaşındaki yıldız performansıyla eleştirilse de Babel’in istatistik olarak N’Koudou ile Garry Rodrigues’ten önde olması dikkatlerden kaçmadı.

Geçtiğimiz sezon Premier Lig’den kümeye düşen Fulham’dan Galatasaray’a gelen ve hem ligde, hem Şampiyonlar Ligi’nde, hem de Hollanda Milli Takımı’nda direkt forma giyen Babel’in ağır oyunu camia tarafından sık sık eleştiri konusu olmasına karşın tecrübeli futbolcunun 4 ayda 22 maça çıkması teknik heyet tarafından büyük takdir topladı.

Fatih Terim’in asla vazgeçmediği, son oynanan Gaziantepspor maçından önce yorgun gözüktüğü için yedek kulübesine çektiği Ryan Babel, Andone’nin sakatlanmasıyla birlikte üstüne düşen görevi yaparken, oyuncunun rakiplerine oranla skora yaptığı katkı ise olumsuz yorumların önünü kesti.

N’KOUDOU’YA 4 MİLYON EURO GARRY İSE 2,5 MİLYON EURO ÖDENDİ

Transfer döneminde Beşiktaş’a 4 milyon euro’ya gelen Kevin N’Koudou 8 maçta sadece 1 gol atarken, büyük umutlarla kiralık olarak sarı lacivertli formayı giyen Garry Rodrigues ise ligde 9 maçta 2 gol 1 asist yapabildi.

Bonservissiz bir şekilde Galatasaray’a imza atan Babel ligde 11 maça çıkarken, ofansif orta saha bu maçlarda 4 gol atmasını bildi.

Editör: TE Bilisim