Giresun’un ilçesi Eynesil’de, evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın (11) otopsi raporunun da olduğu savcılık dosyası, TBMM Araştırma Komisyonu’na ulaştı. Raporda, Nabia Naz’ın düşerek, yaşamını yitirdiğinin belirtildiği öğrenildi.

TBMM Araştırma Komisyonu’nun talebiyle küçük kızın ölümüne ilişkin otopsi ve savcılık dosyası, Meclis’e ulaştı. Raporda, Nabia Naz’ın düşerek, hayatını kaybettiğinin belirtildiği öğrenildi.

TIRNAK ARASINDAKİ DNA ÖRNEKLERİ BABA VE AĞABEYİN 

Raporda, Nabia Naz’ın vücudunda ne tür hasarların yer aldığı da kaydedildi. Rabia Naz’ın sol el tırnağındaki erkek DNA profilinin, baba Şaban Vatan ve ağabey Yaşar Mert Vatan’ın DNA profili örnekleri ile uyumlu olduğuna da raporda yer verildiği belirtildi.

ADLİ TIP’TAN 2 RAPOR GÖNDERİLDİ

Adli Tıp Kurumu’nca hazırlanarak, Meclis’e gönderilen 2 ayrı raporda ise Rabia Naz Vatan’ın ölümünün genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi.

KOMİSYON YENİDEN GİRESUN’A GİDEBİLİR

Öte yandan 7 Ocak 2020’de yeniden çalışmalarına başlayacak komisyon üyelerinin, Eynesil’e araştırmada bulunmak üzere tekrar gidebileceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim