Koronavirüs salgınına karşı virüsten korunmada en etkili yöntemlerden biri de maske kullanımı. Vatandaşların maske temin ve kullanımında sorun yaşamaması için geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ücretsiz maske dağıtımına başlandı. -Devlet ve e-PttAvm üzerinden kolayca siparişi verilebilen maskeler, cep telefonlarına gelen maske kodunun ardından eczanelerden temin edilebiliyor. Fakat bazı vatandaşlar cep telefonuna maske kodu gelmediği takdirde izlenecek yöntemleri merak ediyor. Kod alamayan birçok vatandaş “Maske kodu gelmiyor ne yapmalıyım? Ücretsiz maskeler nasıl alınacak?” gibi soruların cevabını sık sık araştırılıyor. Peki Maske kodu gelmiyor ne yapmalıyım? Ücretsiz maskeler nasıl alınacak? Detaylı bilgi haberimizde…

MASKE KODU GELMİYOR NE YAPMALIYIM? ÜCRETSİZ MASKELER NASIL ALINACAK?

Telefonuna ücretsiz maske kodu gelmeyen vatandaşlar için Sağlık Bakanı Fahrettin Bakan Koca, ‘Maskeler vatandaşımız ücretsiz dağıtılacak. Mesaj gelmeyen kişiler için de en yakın eczaneye müracaat edildiğinde kimlik doğrulaması ile maskelerini alabilecekler.’ açıklamasında bulundu.

ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞİ NASIL VERİLİR?

Ücretsiz maske siparişi E-Devlet ve ePTTAVM’nin online sayfasındaki form aracılığıyla verilebiliyor. Belirlenen kotaya göre vatandaşlara, her hafta 5 adet ücretsiz maske dağıtımı yapılacak.

Ücretsiz maske PTT ve e Devlet başvuru formu sayfası ve maske siparişi vermenin adımları şöyle:

e Devlet ve ePTTAVM online ücretsiz maske başvuru sayfasında vatandaşları “Kişisel Bilgiler” – “Aile Bilgileri” ve “İletişim Bilgileri” alanları karşılayacak. Ücretsiz maske talebinin sorunsuz olarak alınması için formun eksiksiz doldurulması gerekiyor Kişisel TC Kimlik Numaranız, ad soyad, cep telefonu, il, ilçe, mahalle, cadde, sokak ve adres bilgilerini girdikten sonra güvenlik sorusu olan matematik işleminin cevabını kutucuğa yazmanız gerekiyor.

“Yukarıda verdiğim bilgilerin doğruluğunu kabul ediyorum. Bu sayfada belirttiğim adres bilgisinin teslimat için yeterli olmaması durumunda, MERNİS sistemindeki adres bilgilerimin bu amaçla kullanılmasını kabul ediyorum.” Metnini işaretledikten sonra “Maske siparişi ver” butonuna tıkladıktan sonra maske talebiniz alınmış olacak.

Ayrıca aynı sayfada aile bireylerinizin TC Kimlik Numarası ve isim soy isimleri ile onlar için de maske talebinde bulunabilirsiniz. Haberimizde konunun detaylarına devam etmeden önce aşağıdaki bağlantıdan ücretsiz maske siparişi verebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim