Kabızlığın doğal tedavi yöntemleri, kabızlık problemini kısa sürede geçirmek için tercih edebileceğiniz bitkisel ve doğal yöntemlerdir. Kabızlık tedavisi için beslenme alışkanlıklarınızda da değişiklikler yapmanız gerekebilmektedir. Doğal tedavi yöntemleri ise kısa sürede sonuç alabilmenizi sağlamak için hazırlanmıştır. Bu kapsamda tercih edebileceğiniz doğal tedavi yöntemleri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Portakal yaprağı kürü İncir kürü Kuru erik şurubu Yoğurt kürü

Bitkisel ve doğal tedavilerin yanında beslenme ve yaşam alışkanlıklarınızda dikkat etmeniz gerekenler ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

Zeytinyağı tüketmelisiniz. Kafeini aşırı miktarda tüketmekten kaçınmalısınız. Süt ve süt ürünlerini doğru miktarda tüketmeye özen göstermelisiniz. Su tüketimine özen göstermelisiniz. Sıvı gıdalar tüketmeye çalışmalısınız. Lif ağırlıklı beslenmelisiniz. Tuvalete gitmeye ihtiyaç duyduğunuzda ertelememelisiniz.

Kabızlık Nedir?

Kabızlık, bağırsak hareketlerindeki yavaşlık nedeniyle meydana gelen bir problemdir. Kişinin haftada 3 kereden daha az dışkılaması kabızlık olarak adlandırılmaktadır. Kabızlık problemi en yaygın görülen bağırsak bozukluklarından birisidir. Nedenleri ise genellikle yaşam alışkanlıklarındaki bozukluklar olarak kendini göstermektedir. Tuvalet ihtiyacını ertelemek, devamlı olarak katı gıda tüketmek, inek sütünü fazla tüketmek gibi nedenler kabızlık durumunu ortaya çıkarabilmektedir. Bunun yanında bazı ilaçlar, egzersiz eksikliği, diyabet gibi problemler de kabızlığa ortam hazırlayabilmektedir.

Kabızlık Belirtileri Nelerdir?

Kabızlık belirtileri şu şekilde sıralanabilmektedir:

Dışkının sert olması

Az dışkı olması Tuvalet ihtiyacının az olması Dışkılama güçlüğü

Kabızlık problemi ile karşı karşıya kaldığınızda kabızlık tedavisi için beslenme ve yaşam alışkanlıklarınızı yukarıda saymış olduğumuz şekilde değiştirebilir ve doğal tedavi yöntemlerini kullanarak kabızlık problemini giderebilirsiniz. Ancak probleminiz devam ediyorsa bu durumda uzman bir doktora başvurmanız gerekmektedir.

Portakal Yaprağı Kürü ile Kabızlık Tedavisi

Portakal yaprağı kürü, kabızlık problemini gidermek için tercih edebileceğiniz doğal tedavi yöntemlerinden birisidir. Bu yöntem bağırsaklarınızı çalıştırarak rahatlamanıza yardımcı olmaktadır. Bu yöntem için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

8 adet taze portakal yaprağının üzerine 1 su bardağı su ekleyerek kısık ateşte kaynatmanız gerekmektedir.

5 dakika kaynattıktan sonra süzerek suyunu almalısınız. Hazırladığınız kürü 1 hafta boyunca kahvaltıdan 1 saat önce tüketmelisiniz.

İncir Kürü ile Kabızlık Tedavisi

İncir kürü, bağırsaklarınızı rahatlatmak için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntemdir. Ancak önemle belirtmek gerekir ki, bu yöntemi şeker hastalarının uygulaması tavsiye edilmemektedir. Bu yöntemi uygulamak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

4 adet inciri iyice yıkadıktan sonra 1 bardak suyun içerisine koymalı ve sabaha kadar dinlendirmelisiniz. Sabah aç karnına hazırlamış olduğunuz incirleri yemeli ve suyunu içmelisiniz.

Kuru Erik Şurubu ile Kabızlık Tedavisi

Kuru erik şurubu, kabızlık tedavisinde kullanmak için tercih edebileceğiniz bir diğer tedavi yöntemidir. Bu yöntem için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

Yarım kase kuru eriğin üzerine bir adet limonun suyunu sıkarak blenderda karıştırmanız gerekmektedir. Karışımın içerisine 100 ml kadar su eklemelisiniz. Homojen bir karışım elde ettikten sonra tüketebilirsiniz.

Yoğurt Kürü ile Kabızlık Tedavisi

Yoğurt kürü, kabızlık problemini gidermek için tercih edebileceğiniz tedavi yöntemlerinden birisidir. Kabızlık tedavisi için yoğurt kürü yapmak istiyorsanız, izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

1 su bardağı yağsız yoğurdu çırptıktan sonra içerisine 1 şişe maden suyu eklemeli ve karıştırmalısınız.

Ardından 2 yemek kaşığı limon suyu ve yarım çay kaşığı nane eklemelisiniz. Hazırladığınız karışımı kahvaltıdan yarım sat önce tüketmeniz gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim