Sakinlerine dört duvardan fazlasını vadeden Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy, “Nivo’lular Tanışıyor” projesini başlattı.

Cathay Group’un yıldız projeleri Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy’den ev alanlar yeni yaşamlarında birçok yeniliğe de merhaba diyor. Şehrin merkezinde bulunan her iki proje sakinlerine; yürüyüş parkuru, amfi tiyatro, geniş yeşil alanlar, açık alan fitness, dinlenme ve çocuk oyun alanı gibi sosyal donatılar sunarken “Nivo’lular tanışıyor” projesiyle site sakinlerinin birbirlerini tanımalarına ve yardım etmelerine olanak sağlıyor. Proje kapsamında site sakinlerini sosyal hayatta bir araya getirmeye çalışan Cathay Group, konuyu bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyor.  Bu kapsamda projenin ilk uygulamasını Fener – Balat Kültür Turu’yla gerçekleştirdi. Toplam 10 ailenin katıldığı gezide eskide kalan komşuluk kültürünün tekrar kurulmasını amaçlanıyor.

Tuğsuz: Şehirler büyüdükçe komşuluk zayıflıyor

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, “Nivo projelerine, sektördeki 25 yılı aşan tecrübemizin yansıması olarak bakıyoruz. Her iki projemiz de İstanbul’un çok kıymetli ve her geçen gün değerlenecek lokasyonunda konumlanıyor. Sadece konumu ile değil, kalitesi ve çağdaş yapısıyla da Nivo markasının benzer projelerden sıyrıldığını görüyoruz. Projelerimizde dikkat ettiğimiz bir başka konu da sakinlerimizin yaşamlarına nasıl dokunabileceğimiz konusu. Komşuluğun önemi her ne kadar günümüzde azalmış gibi görünse de değerinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Komşu olmak demek aslında aile olmak anlamına da gelmektedir. Hepimizin bildiği ‘komşu komşunun külüne muhtaçtır’ sözü bile örf ve ananelerimizde komşuluğun ne kadar önemli bir kurum olduğunun bir ispatıdır.

Biz de bu noktadan hareketle hayata geçirdiğimiz ‘Nivo’lular tanışıyor’ projemizin ilk etkinliğini bugün gerçekleştirdik. Şehirler büyüdükçe komşuluk ilişkilerinin zayıflıyor olmasını sosyolojik bir gerçek olarak görüyoruz. ‘Nivo’da komşunuzu tanırsınız’ diyoruz. Devasa sitelerde kendi hücresine çekilmiş binlerce aile, kapı komşusunu tanımadan yıllarını geçiriyor. Fiziksel çevresinden uzaklaşan insanlar, sosyalleşme ihtiyacını sanal dünyada, sosyal ağlarda gidermeye çalışıyor. Oysa biz komşuluğu, sağlıklı, güvenli bir sosyal çevre için son derece önemli bir kurum olarak görüyoruz. Bu nedenle bugün ilk adımını attığımız projemizden aldığımız olumlu geri dönüşler bizi gelecek adına hem umutlandırdı hem de motivasyonumuzu yükseltti” dedi.

Cathay Group Hakkında:

Cathay Group 25 yıldır yerli ve yabancı yatırımcılarla yaptığı işbirlikleriyle, gelişmekte olan değerli araziler üzerinde nitelikli konut, ofis, alışveriş, iş merkezi, sosyal ve kültürel projeleri faaliyete geçiriyor. Özenle tasarladığı yaşam alanlarıyla hayat kalitesini artırmayı kurumsal bir strateji olarak belirleyen Cathay Group, arsa sahibinden son kullanıcıya kadar, kârlı yatırımı amaçlıyor. Cathay Group hayata geçirdiği tüm projelerde nitelikli yaşam alanları ve gelişmiş sosyal olanaklar sunmayı hedefliyor. Çevreye, kente ve insana duyarlı gayrimenkul projeleri hayata geçiren Cathay Group, projelerinin farklı, kimliği olan, yüksek imaja sahip ve yaşayan projeler olmasına özen gösteriyor. Geliştirdiği projelerle kaliteli, güvenli yaşam alanlarını ve kazançlı yatırımı bir arada sunan Cathay Group, doğru lokasyonlarda hayata geçirdiği doğru projelerle arsa sahibinden son kullanıcıya kadar herkes için kârlı bir yatırım vaat ediyor. Cathay Group imzalı projeler ‘yaşıyor’ ve bulunduğu semtle ‘kaynaşıyor’. Hayatın her anına nüfuz etmiş rafine estetiğin ve mükemmelliğin ayrıcalık değil hak olduğuna inanan Cathay Group, kusursuzluk için her detayın üzerinde o alanın en iyisi olan uzmanlarla çalışıyor.

Editör: TE Bilisim