Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi, pratik yemek tarifleri listemizde yer almakta. Bugün de hem lezzet hem vitamin deposu, birkaç malzemeden hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı Ispanaklı Kremalı Karnabahar Çorbası yapılışına yazımızda yer veriyoruz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 27 Eylül 2020 Pazar günü için kolay yemek tarifi önerisi; Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi! Malzeme listesi ve Kremalı Karnabahar Çorbası nasıl yapılır sorusunun detayları yazımızın devamında…

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Bugün akşama ne pişirsem; Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi 

Kremalı Karnabahar Çorbası Tarifi için gerekli olan malzemeler;

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan

1 adet havuç

1 adet patates

750 gr. karnabahar

1 litre su

1 tutam kimyon

1 tutam tuz

1 tutam karabiber

½ su bardağı krema

Üzeri için Malzemeler 1 tutam susam

1 tutam pul biber

2 yemek kaşığı tereyağı

Kremalı Karnabahar Çorbası nasıl yapılır?

Çorba tarifleri arasında sevilerek tüketilen Kremalı Karnabahar Çorbası hazırlarken öncelikle karnabaharın yeşil kısımlarını temizledikten sonra bir bıçak yardımı ile küçük parçalarına ayırın. Soğanları küp küp doğrayın. Tencerenizi ocağa alın ve altını açın. Tereyağı ve zeytinyağını ilave edin. Yağlar eridikten sonra soğanları tencereye aktarın ve kavurmaya başlayın.

Havuç ve patatesleri de soyduktan sonra küçük küçük doğrayın, biraz kendini bırakan soğanlara havuç ve patatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Tüm sebzeler hafif yumuşadıktan sonra karnabaharları ekleyin ve bir tur karıştırdıktan sonra tuz, karabiber ve kimyon ile tatlandırıp tüm sebzeler iyice yumuşayana kadar pişmeye bırakın. Sebzelerin tamamı iyice yumuşadıktan sonra bir el blenderi ile pürüzsüz olana kadar çekin. Ocaktan alın ve kremayı ilave edip iyice karıştırın.

Küçük bir tavada susamları kavurun, kavurduğunuz susamlara tereyağını ilave edin, pul biberi ekleyin ve yağ eridikten sonra çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim