Diriliş Postası Muhabiri Durim Abazi/İstanbul

Karadağ’ın “Beyaz Üzerine Siyah” koalisyonu lideri olan Arnavut asıllı milletvekili Dritan Abazoviç, Pazartesi gecesi Podgorica’da meydana gelen olaylar sonrasında ülke vatandaşlarını sükunete davet etti. Seçimi kaybenler hariç kimsenin gergin olmasına ihtiyaç duyulmadığını diyen Abazoviq, “Vatandaşı barışı korumaya çağırıyorum, kutlama zamanı olacak. Evlerinde kalın. İktidarı kaybedenler dışında kimsenin gerginliğe ihtiyacı olmadığı için Karadağ’da barışı yeniden sağlayın.” çağrısını yaptı. Abazoviq, Karadağ’ın devlet çıkarlarından taviz verilmeyeceğini vurgulayarak, “Karadağ ne ‘Sırp Ispartası’ ne de ‘Büyük Arnavutluk’ olacak.” diye konuştu.

“ARNAVUTLARLA ÇALIŞMAK İSTİYORUZ”

Abazoviq, değişikliklerin olması gerektiğini ve bunun yalnızca kanun önünde sorumlu tutulacak mafya için kötü bir şey olduğunu ekleyerek, “Vatandaşa değişiklik öneren bir koalisyonuz. Sürekli maruz kaldığım hiçbir baskı, beni Karadağ’da otuz yılı aşkın bir süredir iktidar değişikliği istemekten caydırmayacak. Bu baskılara karşı bağışık hale geldim.” ifadelerini kullandı. Arnavut partilerinin de Karadağ hükümetinin bir parçası olacağını umduğunu diyen Abazoviq, “İlke olarak Arnavut partileriyle bazı anlaşmalarım oldu, bir irade olduğuna inanıyorum.” sözlerine yer verdi. Abazoviç, gerilimlerin şimdi azaltılması gerektiğini söyleyerek, baskı karşısında geri adım atmayacağını ve “en büyük çıkarının Karadağ’ın devlet çıkarları olduğunu” sözlerini şöyle sürdürdü: “Size söz veriyorum, bu grup devletin çıkarlarını tek bir milimetre için tehlikeye atmayacak.”

DESTEKÇİLER ARASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Pazartesi günü geç saatlerde Karadağ’ın Podgorica kentinde, hükümet ile seçim zaferini kutlayan muhalefet destekçileri arasında çatışmalar yaşandı. Polis, daha fazla çatışmayı önlemek için müdahalede bulundu. Kent merkezinde olay yerinde ambulanslar da görüldü. Olayların ardından, muhalefetteki Karadağ’ın Geleceği İçin koalisyonu lideri Zdravko Krivokapiç, taraftarları evlerinde kutlama yapmaya çağırdı. Facebook üzerinden açıklamlarda bulunan Krivokapiç, “Hiçbir mitingin arkasında durmuyoruz, huzursuzluk istemiyoruz, kimseyi rahatsız etmemeliyiz. Sakin olalım, evde kalalım.” mesajını verdi.

Editör: TE Bilisim