ATV ekranlarında usta sunucu Kenan İmirzalıoğlu ile müdavimlerini ağırlamaya devam eden Kim Milyoner Olmak İster? yarışma soruları ekranları başındaki vatandaşlar tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Dünyanın en çok izlenen ve en çok kazandıran genel kültür ve bilgi yarışması Milyoner’in bu akşamki bölümünde yarışmacıya yöneltilen Roma’yı kim yaktı?sorusu dikkatleri çekti. İzleyiciler Kim Milyoner Olmak İster’deki merak uyandıran soruyla ilgili yoğun araştırmalar gerçekleştiriyor. İşte geceye damga vuran Roma’yı kim yaktı? sorusunun yanıtı. 31 Aralık Kim Milyoner Olmak İster CANLI İZLE!..

Roma’yı kim yaktı? 31 Aralık Kim Milyoner Olmak İster CANLI İZLE Atv ile!..

Doğru cevap: İmparator Neron

Roma’yı yerle bir etme arzusuyla dolu olan İmparator Neron, sarhoş taklidi yapan adamlarını şehri yakmaya gönderdi. Neron, yangını Palatine tepesindeki sarayından şarkı söyleyerek ve Lir çalarak seyretti.

Tarihçi Suetonius, yangının toplam altı gün ve yedi gece boyunca devam ettiğini iddia eder. Yangın Roma’nın on dört bölgesinden dördünü tamamen, yedi tanesini ise kısmen küle çevirdi. Yangın aynı zamanda Neron’un sarayına, Jupiter Stator Tapınağı’na ve Vesta Tapınağı’ndaki ocağa da zarar verdi.

Editör: TE Bilisim