İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD’nin Irak’taki el-Esed ve Erbil üslerini 12’den fazla balistik füzeyle vurdu.

Devrim Muhafızları Ordusu, Irak’ın Enbar vilayetindeki ABD askerlerinin bulunduğu Ayn el-Esed Hava Üssü’ne balistik füzelerle saldırı düzenledi. İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı da saldırıyla ilgili görüntüleri paylaştı.

80 ASKER ÖLDÜ İDDİASI

İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu kaynaklarına dayandırdığı haberinde füzelerin üsteki hassas ve hayati noktalara isabet ettiğini öne sürdü.

Haberde, en az 80 ABD askerinin hayatını kaybettiği, birçok insansız hava aracının, helikopterin ve askeri teçhizatın hasar gördüğü iddia edildi.

ABD’ye ait 104 noktanın da İran’ın hedefinde olduğu ve Washington’ın yeni bir adım atması durumunda buralara saldırı düzenleneceği kaydedildi.

Öte yandan İran devlet televizyonuna bağlı yayın yapan İngilizce haber kanalı Press TV ise 80 ABD askerinin öldürüldüğü iddiasını doğrulatamadığını belirtti.

ABD’Lİ YETKİLİLER YALANLADI

Amerikalı bir yetkili, CNN’e verdiği demeçte, İran’ın ABD’nin Irak’taki Ayn el-Esed Hava Üssü’ne balistik füzelerle düzenlediği saldırıda elde edilen ilk bilgilere göre ABD tarafından hayatını kaybeden olmadığını söyledi.

Başka bir Amerikalı yetkili de ordunun saldırılardan önce uyarıldığını ve askeri personelin sığınaklara girdiğini aktardı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı, İran’ın füze saldırısında bölgede herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını duyurdu.

TRUMP: HER ŞEY YOLUNDA

Trump, İran’ın Amerikan üslerine yönelik saldırısı sonrasında Twitter hesabından açıklama yaptı. İranlı yetkililer saldırının ardından Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Konseyi ile bir toplantı yapan Trump’ın paylaşımını, “rahat bir tavır ortaya koymaya çalıştı” şeklinde yorumladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Irak’taki 2 ABD üssüne İran tarafından yapılan saldırılara ilişkin, “İran’dan fırlatılan füzeler Irak’taki 2 askeri üssü hedef aldı. Zayiat ve hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Şu ana kadar her şey yolunda.” dedi.

Editör: TE Bilisim