Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök/İstanbul

Yıllarca takiye yaparak devletin en kılcal damarlarına kadar girmeyi başaran ve 15 Temmuz ihanetiyle maskesi düşen Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), “Ilımlı İslam” adı altında yürüttüğü çalışmaların Müslümanlara verdiği zararı değerlendiren Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir, örgütün buradaki asıl amacının İslamsızlaştırma olduğunu söyledi.

Araştırmacı Yazar Hüseyin Demir

“CAMİ STATÜSÜ KAZANMASI DÜŞÜNÜLEMEZDİ”

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığınca hazırlanan “Dini İstismar Hareketi FETÖ/PDY” adlı raporda, örgütün dinler arası diyalog çalışmalarında gayrimüslimlere oldukça hoşgörü ile baktığı, kendilerinden olmayan Müslümanlara karşı ise olabildiğince soğuk, dışlayıcı ve ötekileştirici bir tavır sergilediği tespiti yapılmıştı. Raporu değerlendiren Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, FETÖ’nün asıl amacının Ilımlı İslam projesinden ziyade İslamsızlaştırma projesi olduğunu belirterek, “Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco’nun Ayasofya’nın statüsünün değiştirilmesi ile ilgili ‘Ayasofya’yı düşünüyorum ve büyük acı duyuyorum’ sözlerinin en büyük destekçisi FETÖ den başkası olmayacaktı” dedi. Demir, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ile FETÖ’nün tümden yok edilmesi için verilen gayretlerin meyvesi Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi olmuştur denilebilir. Keza FETÖ ihanet şebekesinin devlet kurumlarında varlığı devam etseydi, bugün Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi düşünülemezdi” dedi.

YARGIYI ÇOK YIPRATTILAR 

FETÖ’nün adalet mekanizmasına da çok büyük zararlar verdiğini belirten Araştırmacı yazar Hüseyin Demir, “Örgüt üyesi hâkimlerin Türk milleti adına karar vermedikleri açık olarak bilindiğini göre, FETÖ’cülerin kendinden olmayan iş insanları gibi kendinden olmayan herkese nasıl kumpaslar düzenledikleri düşünüldüğünde, FETÖ’den hüküm giyen hakim ve savcıların baktığı davaların yeniden görülmesi adaletin yerini bulması adına çok büyük önem taşıyor” dedi. Demir, FETÖ’nün ülke ekonomisine verdiği zararın ise Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) koordinasyonunda hazırlanan rapora göre 1.3 trilyon lirayı bulduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim