Bayramda uzaktan eğitim olacak mı sorusu veliler ve öğrenciler tarafından araştırılıyor. Yüz yüze eğitimin açığını kapatmak için yoğun çaba harcayan eğitimciler zorlu süreçte yoğun olarak çalışıyor. Dönemin eksikliklerini kapatmak isteyen öğrenciler ise 25 Mayıs Pazartesi günü ve 26 Mayıs Salı gün EBA TV ya da eğitim aldıkları mecralar üzerinden ders olup olmadığını araştırıyor. Peki, Bayramda uzaktan eğitim olacak mı? 25 ve 26 Mayıs ders var mı? Detaylar haberimizde…

Ziya Selçuk’dan, yüz yüze eğitim açıklaması!

Gündem

Habere Git

BAYRAMDA UZAKTAN EĞİTİM OLACAK MI?

Ramazan Bayramı resmi tatil olduğu için EBA TV üzerinden ders programı akışına uyulmayacak. Ancak öğrenciler, dilerlerse eski derslerin tekrarını izleyebilecek. Bayram dolayısıyla özel okullarda da ders programı işlemeyecek. Dolayısıyla özel okullar tarafından herhangi bir özel ders duyurusu yapılmadığı sürece bayramda uzaktan eğitim olmayacak.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Dünya, yüz yüze eğitimle uzaktan eğitimin iç içe olduğu karma bir modele doğru yöneliyor. Türkiye’nin de burada yerini alması kaçınılmaz.” ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklama göre, Bakan Selçuk, salgın sürecinde yaşadıklarını dinlemek, fikirlerini, önerilerini almak için gençlerle buluşmaya devam ediyor.

“Ziya Öğretmen ile İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Buluşması”nda cuma günü Bayburt’tan Düzce’ye, Diyarbakır’dan İstanbul’a, Türkiye’nin dört bir yanındaki imam hatip lisesi öğrencileriyle video konferansla bir araya gelen Selçuk, öğrencilerle türkülerin de eşlik ettiği sıcak ve eğlenceli bir sohbet gerçekleştirdi.

Bakan Selçuk, öğrencilere “Sizlerle buluşup fikirlerinize başvurmak istedim.” ifadesini kullanarak, gençlerin ülkeye kattığı fikri zenginliğin ve önerilerinin çok değerli olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim