Diriliş Postası Muhabiri Batuhan Gülşah/Atina

Yavuz Sondaj Gemisi’nin Doğu Akdeniz’de faaliyetlerine başlayacağının duyurulması, Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ta gündemden düşmüyor. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, televizyon kanalı Mega’ya verdiği mülakatta, Türkiye’den korkmadıklarının yanı sıra gündeme dair açıklamalarda bulundu. “Yasadışılık” diye tabir ettiği sondaj çalışmalarını kınadığını ve kınamayı da sürdüreceğini vurgulayan Panayotopulos “Türkiye’nin durmayacağını biliyoruz. Uluslararası hukuka açıkça karşı geldiklerine bilmelerine, koronavirüs nedeniyle içeride çok zor günler yaşamalarına rağmen durmayacaklar. İçlerindeki krizi Yunanistan vasıtasıyla dışarıya taşımayı sürdürecekler. Fakat biz bunların hiçbirinden korkmuyoruz çünkü sıcak temas da dahil her olasılığa hazır durumdayız. Korkmamızı gerektiren bir şey yok” diye konuşarak, muhtemel bir savaşa hazır durumda olduklarının mesajını verdi.

İŞLERİ GÜÇLERİ ŞİKAYET ETMEK

Savunma Bakanı Panayotopulos, iki ülke arasındaki gerginliklerin tek sorumlusunun Türkiye olduğunu iddia eden resmi Yunan tezlerini tekrarladı. “Ege’nin iki yakasındaki hareketlilik keşke sadece turizm vasıtasıyla gerçekleşseydi fakat bu sadece benim iyimser beklentim” diyen Yunan siyasetçi, Ankara’nın attığı adımlar yüzünden Türk-Yunan ilişkilerinde normalleşmenin bir türlü gelmediğini öne sürdü. Panayotopulos, 17 Nisan’da gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları Zirvesi’nde de meseleyi Türkiye’ye getirmiş ve Atina’nın her türlü uluslararası organizasyona Türkiye’yi şikâyet etme geleneğini sürdürmüştü.

YUNANLAR İKİ GRUBA BÖLÜNDÜ

Panayotopulos’un “her ihtimale hazırız” açıklaması Yunan kamuoyunda büyük ses getirirken, sosyal medyada bu ifadelere 2 yönde tepki doğdu. Yunan ordusunun Türkiye karşısında tamamen hazır olduğunu ve blöf yapmak isteyen Ankara karşısında bu tür demeçlerin yerinde olduğunu savunan birinci kanat ve Türkiye karşısında hiçbir şansları olmadığını düşünen, Yunan yetkililerin halkı rahatlatmak için bu tür açıklamalara sarıldığına inanan ikinci grup arasında sosyal medyada tartışmalar yaşandı. Böylece hem kamuoyunda hem de sosyal medyada Türkiye konusu yine ana gündemi teşkil etti.

Editör: TE Bilisim