Rusya Cumhurbaşkanı Putin ile görüşen Cumhurbaşkanı Thaçi, sosyal medya hesabından görüşmesinden fotoğraf paylaşarak, Rus liderle diğerleri arasında Kosova ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ve kapsamlı bir yasal ve bağlayıcı anlaşmaya varma olasılığına ilişkin Diyalog hakkında konuştuğunu “Bu konuyla ilgili olarak, Başkan Putin açıktı. Siz, barışçıl bir anlaşmaya varırsanız Rusya bu anlaşmayı destekler” dedi.

Güvenlik Konseyi’nde veto gücü olan Rusya’nın, Kosova ve Sırbistan barış anlaşmasına varması durumunda veto hakkını kullanıp kullanmayacağı konusu Rusya Cumhurbaşkanı görüşmesinden sonra da belirsizliğini korumaya devam ediyor.

“GÜVENEMEYECEĞİMİZ CUMHURBAŞKANIMIZ VAR”

Kosova Demokratik Birliği (LDK) Başkanı İsa Mustafa düzenlediği bir basın toplantısında Thaçi-Putin görüşmesine karşı çıkarak “güvenemeyeceğimiz bir Cumhurbaşkanımız var” yorumunu yaptı.

LDK şube başkanları ile toplantısından sonra yaptığı basın toplantısında konuşan Mustafa, “Paris’te ne konuştuğu veya ne konuşamadığı konusunda güvenemeyeceğimiz bir Başkanımız var, çünkü burada farklı orada iken farklı açıklamalarda bulunuyor. Başkan Putin gerçekten böyle açıklamalarda bulunmuşsa ne ala… Ancak, ABD’nin güçlü angajmanı olmadan ilişkilerin ya da karşılıklı tanınmanın normalleştirilmesi konusunda Sırbistan ile bir anlaşmaya varamayacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

KRASNİQİ, THAÇİ’YE SORU SORDU

Nisma Ulusal Konsey Başkanı Jakup Krasniqi, Rusya Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi görüşmesini değerlendirdi. Krasniqi, dijital medyasından açıklamalarda bulunarak, Thaçi’ye Sırbistan ile anlaşmaya varılması yönünde gerçekleştiği görüşmelerle ilgili birkaç soru yömeldi: “Kosova Meclisi, bu konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Thaçi’ye yetki verdi mi?”, “Önemli bu meselede Kosova ve Sırbistan cumhurbaşkanlarına güvenile bilinir mi? “Bu anlaşmayı uluslararası alanda kim garanti ediyor?”

Editör: TE Bilisim