Diriliş Postası Muhabiri İbrahim Seçkin Talaş/Ankara

Kovid-19 salgın sürecinde yüz binlerce insana ulaşarak yardım dağıtan Kızılay, Ramazan yardımları kapsamında belirlediği hedeflere emin adımlarla ilerlerken hayırseverlerin desteğiyle daha çok ihtiyaç sahibine ulaşmak için çalışıyor. Şubeleri, temsilcilikleri, Genç Kızılaycıları, kadın kolları ve gönüllüleriyle Anadolu’nun her yerinde yardım faaliyeti gösteren Kızılay, Ramazan ayı ve salgın sürecinde pide, su, gıda ve temizlik malzemeleri dağıtıyor. “Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter ki İnan Buna” sloganıyla başlattığı Ramazan kampanyasında hedeflediği 10 milyon insana yardım etmek için çalışmalarını hızlandıran Kızılay, Türkiye genelindeki yardım ağıyla ihtiyacı olanların yüzlerinde tebessüm oluşturuyor.

KIZILAY KENDİ HEDEFLERİNİ GEÇMEYE ÇALIŞIYOR

Kızılay, Vefa Sosyal Destek Grubu ile salgından etkilenen vatandaşlara gıda ve temizlik malzemeleri dağıtıyor. Türkiye genelinde aşevleri ve şubeleri aracılığıyla her gün 100 bin kişiye sahur ve iftarlık yemek hizmeti veren Kızılay’da kazanlar aralıksız kaynamaya devam ediyor. Hayırseverlerin de desteğiyle her gün kaynayan kazanlarda pişen yemekler, kimi zaman evlere ulaşırken kimi zaman da doğal afetlerde yolda kalan sürücünün kimi zaman tarlalarda çalışan mevsimlik işçinin aşı olmaya devam ediyor.

Kızılay, 2020 yılında yardımların büyük çoğunluğunu yurt içine ayırıyor. Yurt dışından yaşayan ihtiyaç sahipleri için yardımları yerinden temin eden Kızılay, yarım milyon insana ulaşarak ihtiyaç sahibi insanlardan hayır dua alıyor.

Ramazan ayında yardımlarını zaman ve mekân tanımadan ihtiyacı olana ulaştırmak için çalışan Kızılay, bu süreçte yapacağı bağışlarla ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinde tebessüm oluşturmak isteyen hayırseverlerden destek bekliyor.

KIZILAY’DAN DESTEK ÇAĞRISI

Hayırseverler, bankalarda bulunan Türk Kızılay bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinden 2868 numaralı Türk Kızılay Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattından, mobil uygulamadan ve Türkiye genelinde tüm Kızılay şubelerinden bağışta bulunabiliyor. Tüm operatörlerden de 1877’ye FİTRE ve FİDYE yazarak 27 TL’lik, RAMAZAN yazıp 2868’e mesaj atarak 10 TL’lik bağış yapılabiliyor.

Editör: TE Bilisim