Bakan Selçuk, Bakanlığın Başöğretmen Salonu’nda, ilkokul öğrencileri için hazırlanan “Arkadaş” adlı tatil kitabının tanıtım toplantısına katıldı.

Bakan Selçuk, ilkokul öğrencileri için hazırlanan “Arkadaş” adlı tatil kitabının çok özgün olduğunu belirterek, “Bunu ilkokul öğrencilerimizin tamamına ulaştırma fırsatımız olacak. Yaklaşık 22 bin 700 okulumuzda yer alan 5 milyon 230 bin öğrencimize bu kitap tek tek ulaştırılacak.” ifadelerini kullandı.

“MÜFREDATLA İLİŞKİLENDİRECEĞİZ”

Kitap üzerinden gerçek hayatla müfredat arasındaki ilişkiyi açığa çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Selçuk, tatil kitabı olarak hazırlanan “Arkadaş” kitaplarının her yaş grubuna kendi alanından seslendiğini söyledi.

Selçuk, birinci sınıf kitabında “oyun” ve “arkadaşlar” olduğunu, ikinci sınıf tatil kitabında “sosyal yaşam”, üçüncü sınıf tatil kitabında “merak” ve “macera”, dördüncü sınıfta ise “iletişim” becerilerinin ağırlıklı olduğunu kaydetti.

“ÖYKÜ YOLU İLE GERÇEK HAYATI ANLAYACAKLAR”

Hazırladıkları kitapların bir hikaye, bir çocuğun hayatı üzerinden bir sınıf düzeyinin bütünleşik olarak ele alınmasını içerdiğini vurgulayan Selçuk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu yaklaşımımız çocukların öykü yoluyla gerçek hayatı tanımaları, öykü yoluyla değerleri öğrenmeleri öykü kahramanı üzerinden kendi hayatlarını mukayese imkanı bulmaları gibi birtakım fırsatlar sağlıyor. Her kitabın arkasında yaşama dair onlarca eğlenceli görev var. Uçurtma uçur, tohum ve çekirdek kumbarası yap, turşu kurmayı öğren, bir kuş yemliği yap, meşe palamudu yetiştir gibi. Çocuğun bu görevleri gün gün, hafta hafta yaparak aslında öğretim programlarına dolaylı bir intikali de söz konusu. Yaz tatilleri aslında boş zamanmış gibi algılanır fakat biz öyle bakmıyoruz.”

Kitap tanıtımının ardından Bakan Selçuk, dördüncü sınıf iki öğrenci ile video konferans yöntemiyle “Arkadaş” kitabı üzerine konuştu.

Editör: TE Bilisim