Gelinim Mutfakta yarışmacılarının dün yarıştığı tariflerden biri de krep tarifi oldu. Gelinler en güzel krebi hazırlayıp kayınvalidelere beğendirmek için kıyasıya mücadele verdi. Program süresince kayınvalidelerin gelinlerine yönelttiği iğneleyici sözleri ve tatlı atışmalar da dikkatlerden kaçmadı. Yumuşacık ve incecik bir krep yapmak elbette hiç de zor değil. Diriliş Postası okurlarına özel vereceğimiz tüyolarla en hafif ve en kolay krebi birkaç dakikada hazırlayabilirsiniz! Nasıl mı? İşte Gelinim Mutfakta krep tarifi! Evde yağsız, yumurtasız en hafif krep nasıl yapılır? Detaylar ve püf noktaları haberimizin içeriğinde.

Gelinim Mutfakta krep tarifi! Evde yağsız, yumurtasız en hafif krep nasıl yapılır?

Dün yayınlanan programda Gelinim Mutfakta yarışmacılarının da hazırladığı krep tarifini, bugün farklı seçeneklerle sizlere sunacağız.

Krep, hem tatlı hem de tuzlu gıdalarla birleştirilerek muhteşem lezzetler elde edilen bir seçenek. Ancak yapımında kullanılan yumurta ve pişirme aşamasında yağ kullanılması krebin oldukça ağır bir alternatif olduğunu düşündürüyor. Ancak bu malzemeleri kullanmak zorunda değilsiniz. Hatta yumurta kokusundan ve yağda pişmesinden rahatsız da oluyorsanız bunları kullanmadan vereceğimiz tarifi uygulayarak hazırlayacağınız hafif krep lezzetini sık sık tüketmek isteyebilirsiniz.

En hafif ve lezzetli krep için gerekli malzemeler;

2 su bardağı un 5-6 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı maya 1 çay kaşığı dolusu tuz

Pişince üerine sürmek için;

Tereyağı

Yağsız, yumurtasız hafif krep hazırlanışı

Un, ılık su, tuz ve mayayı bir kapta kaşık yardımıyla karıştırın. Prüzsüz ve akışkan bir hamur elde edinceye kadar kaşıkla çırpmaya devam edin. En önemli nokta hamurun kıvamıdır. Boza gibi akışkan bir kıvam olmalı, una göre değişim göstereceğinden su oranı yeterli olmazsa kendiniz ayarlayabilirsiniz. Çok sıvı olursa tavada düzgün şekil veremez, çok katı olursa da yumuşacık bir krep elde edemezsiniz.

Hamuru hazırladıktan sonra 20 dakika kadar maya kabarcıklarının oluşması için ılık ortamda ağzı kapalı bekletin.

Pişirme aşaması

Dikkat edilecek nokta, tavada yağ kullanmıyoruz. Yağ kullanırsanız hem çok ağır olacak, hem de tavada şekil verilmesini zorlaştıracaksınız. Ortalama 30 cm çapındaki yapışmaz bir tavayı iyice kızdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavanın tam ortasına yavaşça aktarıp hemen kepçenin alt kısmıyla tavaya incelterek yayın. Eğer yayılması için kendi haline bırakırsanız krebiniz aşırı derece hamursu bir his verecektir.

Alt yüzü pişen krebi ahşap ve ince uçlu bir spatula ile çevirip diğer tarafını da pişirdikten sonra bir tabağa alıp soğumadan üzerine tereyağı sürün. Her bir krebi pişirdikçe birbiri üzerine yerleştirerek iki yüzlerinin de yağlanmasını sağlayın.

hazırladığınız krepleri tamamen soğumadan tüketmeye çalışın.

İçerisine ister reçel ve benzeri tatlı gıdalar, ya da tercihinize göre sebze soteleri vs. sararak servis edebilirsiniz. Özellikle kahvaltılarda peynir, domates, salatalık, haşlanmış yumurta ve yeşillikler eşliğinde muhteşem lezzetlerle sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim