Büyük Selçuklu devletinin önemli şahisyetlerinden biri olan Gevher Hatun hakkında meraklı araştırmalar gerçekleşiyor. TRT 1 ekranlarında 28 Eylül akşamı yayın hayatına başlayan Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde genç oyuncu Leyla Feray’ın canlandırdığı Gevher Hatun kimdir? Gevher Hatun’un hayatı ve tarihteki yeri ve dizide karakteri canlandıran Leyla Feray ile ilgili merak edilenler bilgiler haber detayında.

Gevher Hatun kimdir? Gevher Hatun’un hayatı ve tarihteki yeri

Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Gevher Hatun, Tapar’ın eşidir. Tapar, Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Melikşah’ın oğludur.

‘Bir Selçuklu meliki, sultanlığı hedefleyen oktur. Bu oku tutan yaysa melikin hatunudur. Benim okum yaydan öyle hızlı çıkacak ki diğerleri sultanlık hedefine varmadan o hedefini bulmuş olacak.’ diyen Gevher Hatun’u dizide genç oyuncu Leyla Feray canlandırıyor. Leyla Feray kimdir, kaç yaşında sorularının yanıtı da merak ediliyor.

Leyla Feray kimdir?

1993 yılında İstanbul’da doğan Leyla Feray, lisans eğitimini Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümünde tamamlamıştır.

Televizyon ekranlarında 2013 yılında yayınlanan ‘Ben Onu Çok Sevdim’ adlı dizi ile tanınan Leyla feray, daha sonra Paşa Gönlüm adlı dizide Türkan rolünü canlandırmıştır. Burak Özçivit ve Murat Boz’un başrollerinde oynadığı Üç Arkadaş adlı dizide de Gül Peri karakterini oynayan başarılı oyuncu, Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinde de Gevher Hatun rolüyle karşımıza çıkmaktadır.

Editör: TE Bilisim