Cumhuriyet Gazetesi, bir süre önce Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun’un, Kuzguncuk’ta kiraladığı araziye kaçak inşaat yaptırdığına yönelik asılsız bir habere yer verdi. Üstelik bu yalan haberde kullanılan içerik ve görseller vasıtasıyla büyük bir mahremiyet skandalına imza attı.

ALTUN VE AİLESİNİ AÇIKÇA HEDEF GÖSTERDİLER

Haber içeriğinde Altun’un evinin açık adresine ve görüntülerine de net bir şekilde yer veren gazete İletişim Başkanı ve ailesini aleni bir şekilde hedef göstermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Cumhuriyet Gazetesi hakkında Altun ile ilgili hedef gösterici nitelikte yaptığı haberler nedeniyle soruşturma başlatmıştı.

“ÖZGÜR BASIN” BAHANESİNE SIĞINDILAR

Bu gelişmenin ardından Cumhuriyet gazetesi ve bu gazetenin yayın çizgisinde faaliyetlerini sürdüren birçok medya kuruluşu, ortalığı yangın yerine çevirmiş, özgür basının susturulduğu argümanını ortaya koyarak, Cumhuriyet gazetesinin skandal haberini aklama girişimine başlamıştı.

KÜÇÜKKAYA ŞOVALYELİĞE SOYUNDU

Bu isimlerden biri olan Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya da sabah saatlerinde yayınlanan programında ilgili haberi nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan dört Cumhuriyet gazetesi çalışanını mağdur durumda gösterirken, hedef göstererek yapılan yalan haber nedeniyle açılan soruşturmayı “basın özgürlüğünün ihlali” şeklinde değerlendirdi.

KÜÇÜKKAYA-CUMHURİYET DAYANIŞMASI

Cumhuriyet ve Küçükkaya arasındaki bu dayanışma 24 TV’e yayınlanan Günün Manşeti isimli programda masaya yatırıldı. Program sunucusu Murat Çiçek’in Hikmet Genç ile birlikte gündemdeki gelişmeleri değerlendirdiği programda Çiçek, Cumhuriyet gazetesinin Fahrettin Altun haberleriyle ilgili ikiyüzlüğünü ortaya koyan çok önemli tespitlerde bulundu. İşte Murat Çiçek’in o sözleri:

CUMHURİYET’E KRİTİK SORU: KÜÇÜKKAYA’YI NEDEN HABER YAPMADINIZ?

“Madem birisinin mahremine girmek sorun değil ve gazetecilik yapmak içtin bunları yapabiliyorsunuz, İsmail Küçükkaya’nın eşi boşanma sırasında “İsmail Küçükkaya beni darp etti. Yüzüme vurdu. Hem psikolojik hem de fiziksel şiddet uyguladı. Ünümden, tanınırlılığımdan çekinmesem gırtlağına sarılıp seni daha fazla döverdim” diyen bir eşi vardı. Eda Hanım… Cumhuriyet Gazetesi madem gazetecilik yapıyor, Fahrettin Altun’un evini, adres bilgisi vererek röntgenliyor, İsmail Küçükkaya gibi meşhur bir gazetecinin eşini dövmesini ya da karısını dövdüğü iddiasını niye haber yapmıyor? Çünkü Cumhuriyet meselenin ucunda Türkiye’ye zarar vermek varsa haber yapar”

Editör: TE Bilisim