CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, çocuğu terör örgütü PKK tarafından kaçırılan annelerin Diyarbakır HDP il binası önünde yaptığı eyleme ilişkin çirkin ifadeler kullandı. Daha önce de Meclis’te, 2012 yılında etkisiz hale getirilen YPG’li teröristle basın toplantısı düzenlediği ortaya çıkan Ağbaba, Diyarbakırlı annelerin günlerdir süren haklı eylemiyle ilgili “Onu siyasi, AKP’nin desteklemiş olduğu bir şey olarak görüyoruz. Genel Başkanımız ailelerle ilgili grup toplantısında defalarca açıklama yaptı, ailelerin dramını gündeme getirdi” dedi.

ANNEYE DİL UZATTI

Ağbaba Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan çocuğunu geri almak için HDP İl Binası önünde bekleyen bir Diyarbakır annesinin, Kılıçdaroğlu’nun kendilerini ziyaret etmemesine, “Hakkımı helal etmiyorum” diyerek tepki göstermesine yönelik sorular üzerine, “O anneyi vicdanlı olmaya davet ediyoruz. Çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler, Genel Başkanımızla sadece Ankara’da değil, birçok ilde bir araya geldiler. O anne diyor ki ‘Hakkımı helal etmiyorum.’ Acaba dağda PKK’nın elinde bulunan çocuğun sana hakkını helal edecek mi? Yazıktır, günahtır, ayıptır. Bu işin sorumlularına laf söylemeyip Kemal Kılıçdaroğlu’na laf söylemek vicdansızlıktır” ifadelerini kullandı.

“ONA MİLLETVEKİLİ DERKEN UTANIYORUM”

Mardinli olan ve Diyarbakır’da oturan Celil Begdaş ramazan ayının ilk günü olan 5 Mayıs’ta ortadan kaybolan oğulları Yusuf’un, HDP’liler aracılığıyla düğün aracı olarak süslenen minibüsle dağa kaçırıldığını iddia ederek, 4 Eylül akşamı oturma eylemine katılmıştı.

Begdaş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın oturma eyleminin AK Parti’nin desteğiyle yapıldığına ilişkin sözlerine tepki gösterdi.

Begdaş, “96 gündür oturma eylemindeyiz. Artık diye diye dilimde tüy kalmadı. CHP milletvekili Veli Ağbaba, AK Parti’nin bizi buraya getirdiğini söylemiş. Bana ne AK Parti’den, bana ne MHP’den ondan, şundan. Biz çocuğumuzu istiyoruz. Sosyal medyada işe girdiğimizi de söylemişler. İşe girdiysek size ne. Babanızın işi mi? Sizin yanınıza geldiğimiz zaman da dağda adamın var mı, tutuklu yakınınız var mı diyordunuz. Bunu herkes biliyor. Gelsinler biz onlara para verelim. Bu ne terbiyesizliktir, bu ne utanmazlıktır. Ben ona milletvekili derken utanıyorum. Gelsin kanıtlasın. Ben kellemi ortaya koyacağım. Bir milletvekiline bu kelimeler yakışmıyor. Bizim çocuğumuzu versinler biz kimseden bir şey istemiyoruz. Kimde Allah korkusu varsa bu çocuklar için elini taşın altına koysun. Bu böyle gitmez” dedi.

Editör: TE Bilisim