1 Kasım seçimlerinde yaşanan hezimet sonrası tansiyonun iyice yükseldiği MHP’de, Genel Başkan Bahçeli’den kurultay talebinde bulunan ve buna bağlı olarak yargı yoluna başvuran muhalefet grubunun 17-25 Aralık darbe girişimini tertipleyen Paralel Yapı ile bağlantısı tartışılmaya başlandı.  Geçtiğimiz günlerde konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, FETÖ’nün sığınak arayışında olduğunu ve partisini ele geçirmek istediğini ifade etmişti.

Parti içindeki muhaliflerden ‘içimizdeki piyonlar, taşeronlar’ olarak bahseden Bahçeli, “MHP’yi operasyon partisi haline getirmek istiyorlar” ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli’nin ardından yanı iddialar MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya tarafından da gündeme getirildi. Karakaya, MHP olarak Paralel Yapı’nın operasyonlarına karşı tedbir alacaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:  “Olağanüstü kongrenin MHP’nin kurumsal yapısına, misyonuna zarar verebileceğini, önümüzdeki dönemde çok ciddi sorunlarla karşı karşıya bırakabileceğini düşünüyoruz.

Paralel yapı, yine çok eskiden beri MHP ile bir şekilde hesabı olan kişiler, gruplar, Sayın Bahçeli’nin partinin başından gitmesini ellerini ovuşturarak bekliyorlar. Kimin geleceğinden ziyade daha çok Sayın Bahçeli’nin uzaklaşmasını istiyorlar. Paralel Yapı’nın yıllardır Bahçeli ile olmuyor şeklinde algı operasyonu yaptıklarını biliyoruz”.  Karakaya, ayrıca Paralel Yapı ile bağım yok diyen bir başkan adayının, geçmişine yönelik sağlıklı açıklamalar yapamadığını bununda o yapıya bağlı olduğunu ilişkin tespiti güçlendirdiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim