Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Muhafazakar Düşünce Derneğince, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen, “15 Temmuz Işığında Türkiye Sempozyumu”nda bir konuşma yaptı.

Kalın, bu darbe girişimi başka ülkede olsaydı devlet kurumları ve ekonominin çökeceğini, toplumun birbirine düşeceğini oysa Türkiye’nin 7 Ağustos’ta Yenikapı’da yeni bir ruhla dimdik ayaklarının üzerinde durduğunu belirtti.

“Türkiye’yi zaafa düşürmeye çalışıyorlar”

“Darbecilere karşı göğsünü siper eden milletimiz, ekonomimize yönelik saldırılara da göğüsünü siper ediyor, buna karşı mücadele veriyor.” diyen Kalın, “Darbe girişimini takip eden iki hafta içinde milyarlarca dolar bozdurarak Türk lirasına yönelen vatandaşlarımız bugün de yeni bir dolar ve döviz operasyonu karşısında ellerindeki dövizleri bozdurarak Türk lirası ve altına yönelerek ekonomisine, ülkesine, milli değerlerine sahip çıkıyor.” şeklinde konuştu.

Kalın, “Türkiye’nin milleti ve devletiyle bu asil ve kararlı duruşunu hazmedemeyenler, karalama kampanyalarıyla, algı operasyonlarıyla, yıpratma girişimleriyle Türkiye’yi zaafa düşürmeye çalışıyorlar. ‘Diklenmeden dik duracağız’ diyen liderinin dünya sistemini sorgulamasından rahatsız olanlar itibarsızlaştırma kampanyalarını devreye sokuyorlar.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim