Beşiktaş Galatasaray maçı hakemi Mete Kalkavan oldu. Seçildiği andan itibaren Mete Kalkavan kimdir? sorusu sıklıkla aranmaya başladı. Peki Beşiktaş – Galatasaray maçı hakemi Mete Kalkavan kimdir? Mete Kalkavan kaç kez Beşiktaş Galatasaray maçı yönetti?

Beşiktaş Galatasaray maçı hakemi Mete Kalkavan oldu. Derbideki tarafların her ikisini de memnun etmeyen bu kararın önümüzdeki günlerde tartışılması bekleniyor. Derbilerin tartışmalı hakemlerinden biri olan Mete Kalkavan kimdir? sorusu aranmaya başladı. Peki Beşiktaş – Galatasaray maçı hakemi Mete Kalkavan kimdir? Mete Kalkavan kaç kez Beşiktaş Galatasaray maçı yönetti?

Mete Kalkavan kimdir?

Mete Kalkavan (d. 1980 İstanbul), FIFA kokartlı Türk futbol hakemi ve makine mühendisi.

Babası, CHP Samsun milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan’dır.Futbola ve hakemliğe olan ilgisi daha küçük yaşlarda Babası Ahmet İhsan Kalkavan’ın 14 yıl süreyle Samsun Yolspor, 2,5 yıl ise Samsunspor Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulunması ve Türkiye Hentbol Federasyonu’nda da yönetim kurulu üyeliği yapmasıyla başladı. Girdiği TFF Hakemlik kursunda başarılı bir derece alarak mezun oldu.

1999 yılında çıktığı ilk maç PAF Liginde oynanan 1. yardımcı hakem olarak çıktığı İstanbulspor – Altay maçıydı. İlk Süper Lig maçı 14 Eylül 2003 tarihinde oynanan Ankaragücü – Denizlispor maçıdır. Orta hakem olarak görev yaptığı ilk maç ise 2011 yılında Gençlerbirliği-Konyaspor maçıdır. Halen Süper Lig hakemi olarak görev yapmaktadır. 24 Aralık 2012 tarihinde FIFA kokartı takmaya hak kazandı. 2015-16 sezonu öncesi Türkiye Futbol Federasyonu Kalkavan’ın da aralarında bulunduğu 9 hakem ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı.

Mete Kalkavan, 28 Nisan 2012’de turizmci Selda Saf hanımla evlenmiştir.

Mete Kalkavan kaç kez Beşiktaş Galatasaray maçı yönetti?

İlk Süper Lig maçına 14 Eylül 2003 tarihinde çıkan Mete Kalkavan bugüne kadar 3 kez Beşiktaş – Galatasaray derbisi yönetti. Bu maçlardan ikisini Beşiktaş kazanırken 1 maç berabere sonuçlandı. Son yönettiği derbi tarihinin de 13 Ağustos 2016 tarihi olduğunu belirtelim.

Editör: TE Bilisim