Sosyal medyada YKS sınav tarihi ile ilgili ortaya atılan iddialar, adaylarda kafa karışıklığına neden oldu. Bilim Kurulu, MEB, ÖSYM ve YÖK tarafından yapılan görüşmeler sonucunda geçtiğimiz günlerde YKS tarihi değiştirilmişti. Adaylar, YKS ne zaman? 2020 YKS sınavı ertelendi mi? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Detaylar haberimizde…

YKS SINAVI ERTELENDİ Mİ?

YKS sınavı ile ilgili sosyal medyada çıkan iddialar için resmi bir açıklama yapılmadı. Şu an için iddia edildiği gibi YKS sınavının öne çekilmesi ya da ötelenmesi söz konusu değil. YKS ile ilgili resmi açıklamalar geldikçe detaylar haberlerimizde yer alacak.

YKS SINAVI NE ZAMAN?

YÖK Başkanı Prof. Yekta Saraç’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasına göre, 2020 YKS sınavı 25 – 26 Temmuz 2020 tarihinde yapılacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün de 25 Temmuz’da TYT sınavının yapılacağını, 26 Temmuz’da da AYT ve YDT’nin yapılacağını duyurdu. Aygün ayrıca “YKS tarihlerinin ertelenmesiyle değişen, güncel sınav takvimimizi adaylarımızla ve kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

ÖSYM’nin YKS için belirlediği ilk tarih, 20 – 21 Haziran’dı.

YKS KONULARI NELER OLACAK?

Yekta Saraç, YKS konuları için de “YKS’de sorulacak müfredatta da öğrencilerimizin lehine olanlar aranacak. Bu sınavların ortaöğretimi desteklemesi önemlidir. Daha önce yapılanlar çerçevesinde bir sınav olacak” açıklamasında bulundu.

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ÖSYM Başkanlığına soru hazırlamada dikkate alması gereken müfredat kapsamını güncelleyen yazıyı gönderdi. 12’nci sınıf öğrencileri, 9, 10 ve 11’inci sınıf müfredatlarına ek olarak 12. sınıf öğretim programlarının sadece birinci döneminden sorumlu olacak.

LİSE ÖĞRENCİLERİ İÇİN SORU DESTEK PAKETİ’NİN 2.’Sİ YAYINDA

Milli Eğitim Bakanlığınca ( MEB),lise öğrencilerine yönelik 750 sorudan oluşan ikinci “Soru Destek Paketi”ni “http://odsgm.meb.gov.tr” internet adresinden erişime açıldı.

Editör: TE Bilisim