2014 yılında 18 milyon euro karşılığında La Liga’nın köklü ekibi Sevilla’dan Katalan devi Barcelona’ya transfer olan ve 5,5 sezonda sayısız başarının altına imza atan Ivan Rakitic, son dönemde formadan uzak kalınca ayrılma planları yapmaya başladı. Busquets, De jong, Sergi Roberto gibi isimlerle girdiği forma savaşında genelde yedekte oturan Hırvat futbolcu eski kulübü Sevilla’ya göz kırpmaya başladı.

MONCHI’NİN AÇIKLAMALARI HEYECANLANDIRDI

Ernesto Valverde’nin fazla forma şansı vermemesi nedeniyle ocak ayında Katalan devinden ayrılmayı kafasına koyan Rakitic’in Sevilla’ya transferiyle ilgili İspanyol basınında her gün yeni bir haber çıkarken, konuyla ilgili Sevilla Teknik Direktörü Monchi’den de çarpıcı açıklamalar geldi. Canal Sur Radio’ya konuşan Monchi, Hırvat yıldız için “Barcelona ile kontratı var ama kendisi gelmek istiyor. Devre arasında hocamızla oturur, konuşuruz. Şartlar uygun olursa Rakitic’i takıma kazandırırız” ifadelerini kullandı.

TERİM’İN GÖZÜ İSPANYA’DA

Monchi’nin bu açıklamaları Galatasaray cephesinin de ilgisini çekti. Nitekim bu transferin gerçekleşmesi, Galatasaray’ın uzun süredir hedefinde olan Sevilla’nın Arjantinli orta saha oyuncusu Ever Banega’nın Sarı-Kırmızılı takıma gelişinin yolunu açabilir. Belhanda ile yolları ayırmaya hazırlanan Galatasaray Teknik Direktörü, Fatih Terim’in de Banega ile ilgili gelişmeleri an be an takip ettiği kaydedildi. Bu sezon Sevilla formasıyla 15 maça çıkan Banega, 1 gol 5 asist yapma başarısı gösterdi.

Editör: TE Bilisim