Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle;

“Bizim yolumuz Şeyh Edebali’lerin, Hacı Bektaş’ların, Yunus’ların, Fatih’lerin, Yavuz’ların yoludur. Bizim yolumuz ‘Gel, ne olursan ol yine gel’ buyuran Hazreti Mevlana’nın muhabbet yoludur.” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bizim yolumuz, ‘Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyen fedakarlık abidesi şehitlerimizin yoludur. Bizim yolumuz, 15 Temmuz gecesi çıplak elleriyle tankları durduran, göğsünü kurşunlara siper eden kahramanların yoludur. Bizim yolumuz, demokrasi yoludur, hukuk yoludur, tevazu, muhabbet, şefkat yoludur. 14 Ağustos 2001’de ‘Bismillah’ diyerek çıktığımız bu uzun, ince ve meşakkatli yolculukta pek çok imtihanla karşılaştık.

19 yıl boyunca defalarca sınandık, tehdit edildik, ihanete uğradık, içeriden ve dışarıdan sayısız saldırıya maruz kaldık ancak milletin emanetini sırtlanlara yedirmedik.

Manşetlerle çarpışa çarpışa ülkemize, partimize kurulan tuzakları boza boza bugünlere ulaştık.”

AK Parti’nin alametifarikası millete verdiği sözlerin takipçisi olmasıdır. Şartlar ne olursa olsun kavline sadık, sözünün eri bir kadroyuz.

Çöp dağlarıyla İstanbul’u teslim aldık evet şimdi tekrar İstanbul çöp dağlarıyla adeta bir rezillik.

Bilhassa AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerde bazı yöneticilerin adeta bir öç alma, intikam alma hevesiyle hareket ettiğini görüyoruz.

Genel merkezimizde çalışmaları yapılan Yerel Yönetimler Reformu’nu önümüzdeki yasama yılında gündeme getirmeyi planlıyoruz.
Editör: TE Bilisim