Corona virüsü tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı cezası kaç tl konusu merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde açıklama yaparak 65 yaş üstü gibi 20 yaş altına da sokağa çıkma yasağı getirildiğini duyurmuştu. Açıklamanın ardından yasağın ihlali durumunda ne gibi bir yaptırım uygulanacağı merak konusu oldu. Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı cezası kaç TL? araştırmaları internet ortamında yoğunluk kazandı. Koronavirüsün önlenmesinde en önemli unsurlardan biri olan toplumsal izolasyonun en iyi ölçüde sağlanabilmesi amacıyla getirilen yeni düzenleme 3 nisan gece yarısından itibaren uygulanmaya başlandı. Peki, Sokağa çıkma yasağı cezası ne kadar? 20 yaş altı ve 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı cezası kaç TL? İşte konu hakkında merak edilen bilgiler.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI NE KADAR? 20 YAŞ ALTI VE 65 YAŞ ÜSTÜ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI CEZASI KAÇ TL?

Hemen belirtmek gerekir ki sokağa çıkma yasağını ihlal kabahatler kanunu kapsamında değerlendiriliyor.

Kanunun ilgili maddesi gereğince sokağa çıkma yasağı cezası 392 TL para cezası şeklinde uygulanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya ilişkin yaptığı, ‘Salgınla mücadele çerçevesinde attığımız adımlara yenilerin ekliyoruz. Bu gece itibariyle ülkemizin 30 büyükşehirimiz ile akciğer rahatsızlıkların sık görüldüğü Zonguldak ilimiz araç giriş çıkışlarını kapatıyoruz. Gece yarısından itibaren 65 yaş üstü yasağını 20 yaş altı için de getiriyoruz.’ açıklamasının ardından 3 Nisan gece yarısı itibariyle yeni düzenleme doğrultusunda yasağın gereği uygulanmaya başlandı.

30 BÜYÜKŞEHİR İLE ZONGULDAK’A GİRİŞ ÇIKIŞ YASAĞI

30 büyükşehir ile Zonguldak, belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına kapatıldı.  Araç giriş çıkışı yasağının ilk etapta 15 gün süreyle uygulanacağı açıklandı.

PAZAR YERLERİ VE MARKETLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU

4 Nisan’dan itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu hale getirildi.

20 YAŞ ALTINA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Ülkemizin tamamında 20 yaş altı, 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlular için de sokağa çıkma yasağı getiriyoruz.

İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere gereken idari ve adli cezalar tereddütsüz şekilde uygulanacaktır.

Milletime güveniyorum, bu içi boş bir söz değil. Attığımız her adımda bu güvenin tezahürlerini görüyoruz.

Kurallara ne kadar iyi riayet edersek salgının seyrini o derece kontrol altına alır, tehdidi ortadan kaldırabiliriz.

Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturacak şekilde asla bir arada bulunulamayacak.”

Editör: TE Bilisim