Hannover’da Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için mücadele eden Türk kökenli Alman vatandaşı Belit Onay, tarihte bir ilki başardı. Oyların yüzde 52,9’unu alarak Hannover’ın yeni belediye başkanı olan Belit Onay Almanya’da bu mevkiye gelen ilk Türk oldu.

Bu gelişmenin ardından Belit Onay biyografisi ile araştırılmaya başlandı. Peki, Almanya’nın Hannover kentinde belediye başkanı seçilen Belit Onay kimdir ve kaç yaşındadır? Ya da yine çok merak edilen bir başka soru: Belit Onay aslen nereli? İşte, Belit Onay hakkında bilinmeyenler:

BELİT ONAY KİMDİR?

Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı Belit Onay, 15 Ocak 1981’de Almanya’nın kuzeybatısında bulunan Goslar kentinde dünyaya geldi. Hukuk okumak için Hannover kentine gelen Belit Onay, hayatına burada devam etmeye karar verdi.

Siyasete girme kararını 1993 yılında Solingen’de gerçekleştirilen kundaklama suikastinin ardından hayatını kaybeden Öztürk ailesinden etkilenerek aldığını belirten Belit Onay, göçmen kökenli insanların günlük yaşamını şekillendirmelerine yardım etmek için Hannover belediye meclisinde yer aldı.

Belit Onay, 2019 Kasım ayında gerçekleştirilen seçim ile Hannover Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

BELİT ONAY ASLEN NERELİDİR?

Goslar kentinde doğan Beleit Onay’ın ailesinin kökeni aslen Balkanlar’a dayanıyor. Buna karşın anne ve babası İstanbul’dan Goslar’a göç etmiş. Onay 2011 yılında Yeşiller Partisi’nden Belediye meclisine seçildi. 2013 yılında eyalet milletvekilliğine seçilmesiyle devam eden siyasi kariyeri, artık Hannover Belediye Başkanı olarak devam edecek.

Editör: TE Bilisim