8. Sınıflar ne zaman okula gidecek? 8. Sınıf öğrencileri için ne zaman okullar açılacak? Soruları milyonlarca öğrenci ve veliler tarafından merak konusu oldu. 8. Sınıf öğrencileri, veliler ve öğretmenler okulların açılacağı tarihi merak ediyor. İşte MEB son dakika haberine göre, 8. Sınıflar ne zaman okula gidecek? 8. Sınıf öğrencileri için ne zaman okullar açılacak? sorularının yanıtı ve detaylar.

8. SINIFLAR NE ZAMAN OKULA GİDECEK? OKULLAR NE ZAMAN AÇIKLACAK?

Okullar ne zaman açılacak sorusu merak ediliyor. Yüz yüze eğitim yarın başlayacak mı? Okula hangi sınıflar gidecek? gibi merak edilen birçok konu vardı. Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılan açıklamaya göre okulların açılış tarihi ile ilgili tüm detaylar belli oldu. İşte o açıklamalar…

8, 9 ve 12. sınıflar gibi diğer sınıflar için de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Diğer sınıflarla ilgili birkaç hafta sonra tekrar bir değerlendirme yapılacak.” dedi.

SON DAKİKA: ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde saat 15.50’de başlayan toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR

Erdoğan, şunları söyledi:

“Özel Eğitim Okulları ile İl Hıfzısıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel yok. İlkokul 2,3, 4. sınıflar, orta okul 8. ve lise 12. sınıflar yüz yüze eğitime geçecek. Özel eğitim okulları ve köy okullarında yüz yüze eğitim yapılacak. İlk etapta 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet dağıtılacak.”

MESLEK LİSELERİ AÇILACAK MI?

Arzumuz atölye derslerinin bir an önce başlaması. Atölyeler geniş yerler ve az sayıda öğrenci var. Bunun kontrolünü sağlayabiliriz. Sağlık Bakanlığı ile paylaştık.

Birleştirilmiş sınıflardaki öğrencilerimiz var köylerde. Mümkünse oralara doğru da bir açılım yapmak önemli. Bu çalışmaya işyeri stajları da dahil. Ancak işyerlerinin bir kısmı resmi işyerleri. Fakat bazı özel ya da resmi kuruluşlar çeşitli sağlık nedenlerinden dolayı kısıtlamaya gidiyorlar.

Editör: TE Bilisim