Katar dönüşü gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Beştepe’deki CHP’li” iddiasıyla başlayan tartışmalar için, “Kendi kumpasları olduğu açık ve net ortada” dedi. Erdoğan, “İstihbarat, CHP’nin içini karıştırıyor” iddiası hakkında da, “İstihbaratımıza gerek yok ki; Muharrem Bey yetiyor zaten” ifadesini kullandı. Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komitesi Toplantısı için gittiği Doha’dan dönerken konuşan Erdoğan, CHP Genel Merkezi’nin iddiası üzerine ‘Kemal Kılıçdaroğlu’na kumpas planlandığı’ yorumları için, “Kemal Bey’in kalmasında fayda var” dedi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun ‘İstihbarat birimlerince CHP’nin karıştırıldığı’ sözlerini yorumlarken, “Basit işlerle uğraşacak vakitleri yok. İstihbaratımıza da gerek yok, CHP’yi karıştırmak için Muharrem Bey yetiyor” diye konuştu.

“KÜLLİYE’NİN ARAÇ TRAFİĞİ KAYITLI”

Muhalefet partilerine yüklenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunca yıl siyaset yaptım. Tek hayıflandığım konu şöyle dişime göre bir muhalefet bulamayışımdır” dedi. “Beştepe’deki CHP’li” iddiasının neresini düzelteceğini bilemediğine dikkat çeken Erdoğan, “Her şeyden önce böyle bir görüşmemiz olmadı. Gizli saklı hiçbir CHP’li yanımıza gelmedi. Cumhurbaşkanlığı’na giren araç da çıkan araç da bellidir, kayıt altına alınır. Bunlar kendi merkezleri gibi zannediyorlar burayı… Hiçbir CHP’li için ‘genel başkan’ olması yönünde telkinde bulunmadım, çünkü Kemal Bey’den daha ideal bir genel başkan olamaz. CHP’nin başında kimin olduğundan bize ne? CHP Genel Merkezi’ni, CHP’ye oy verenleri ilgilendirir” dedi. Erdoğan, ABD ile ilişkilerin gerilmesine yol açan nedenlerden biri olan S-400’lerin kullanılmamasının ise asla söz konusu olmadığını dile getirdi.

EYT’yi kimse istemeyecek”

CHP’liler tarafından ‘satıldı’ denilerek sık sık manipüle edilen “Tank Palet Fabrikası” ile ilgili olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Burada satış yapmadık, tahsis yaptık” dedi. Erdoğan, millî ve yerli ‘Altay’ tankının üretiminin yapılmayacağına yönelik iddiaları kesin dille yalanladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu üzerine de Erdoğan, Türkiye’nin ekonomisi için EYT’nin bir kazanım olamayacağını belirterek, “Uzun sürmez, kısa süre sonra bunun nasıl manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye yönelik nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek ve karşısında durmaya başlayacak” değerlendirmesinde bulundu.

S-400’LERLE İLGİLİ REST ÇEKTİ

CHP’liler tarafından sık sık manipüle edilen tank palet fabrikası ile ilgili olarak da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Burada satış yapmadık, tahsis yaptık” dedi. Erdoğan, millî ve yerli ‘Altay’ tankının üretiminin yapılmayacağına yönelik iddiaları da kesin bir dille yalanladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu üzerine de Erdoğan, Türkiye’nin ekonomisi için EYT’nin bir kazanım olamayacağını belirterek, “Uzun sürmez, kısa süre sonra bunun nasıl manipülasyon, ülke ekonomisini çökertmeye yönelik nasıl bir adım olduğunu herkes kabul edecek ve karşısında durmaya başlayacak” ifadelerini kullandı. Erdoğan, ABD ile ikili ilişkilerin gerilmesine yol açan nedenlerden biri olan S-400’lerin kullanılmamasının söz konusu olmadığını da dile getirdi.

“Siyaseti itibarsızlaştırmak istiyorlar”

CHP’nin siyaset değil, yalan ürettiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kemâl Kılıçdaroğlu bizim için artı değer kazandırıyor. Görüldüğü gibi; CHP, siyaset değil, yalan üretiyor. Çözüm değil, sorun üretiyor. Bay Kemâl, CHP’yi yalan üretme merkezi haline getirdi. Bir gün söylediğini ertesi gün inkâr ediyor. Önce ‘Niye olmasın’ diyor. Sonra ‘Böyle bir şeyin olmadığını, olabileceğini’ söylemek gibi garip yaklaşımları var. Kemâl Bey’in kalmasında fayda var” şeklinde konuştu. Gerçeği, yalanla boğmanın mümkün olmadığına dikkat çeken Erdoğan “Ne kadar gayret ederlerse etsinler, yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunlarınki o kadar bile yanmıyor. Topyekun siyaseti itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar” dedi.
Editör: TE Bilisim