Erol Mütercimler’in bir televizyon programında imam hatip camiasıyla ilgili haddini aşan, iftira ve hakaret içeren ithamları hakkında harekete geçen ÖNDER, hukuki süreç başlatıyor.

“Kimsenin Türkiye’nin güzide okulları ve mezunlarını kötülemesine ve iftira etmesine izin vermeyeceğiz” düşüncesiyle yola çıkan dernek, avukatları aracılığıyla Erol Mütercimlerin sözlerini yargıya taşıyor.

Mütercimlerin iftira ve ithamları hakkında yapılacak suç duyurusundan sonra tüm Türkiye’de eş zamanlı basın açıklaması da yapılacak.

İMAM HATİPLİLERE ÇAĞRI

Erol Mütercimler’in imam hatipleri hedef alan küstah sözlerine RTÜK’ten inceleme

Gündem

Habere Git

ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, Erol Mütercimlerin tahkir edici ifadelerinin asla kabul edilemeyeceğini ve bu söylemin tüm imam hatiplileri itham altında bıraktığını belirterek imam hatip camiasını bu konuya tepki göstermeye davet etti.

Çal, “ÖNDER İmam Hatipliler Derneği olarak hemen hızlı şekilde avukatlarımıza talimatı verdik. Bu konuyla ilgili hukuki süreci hızlı şekilde başlattık. 81 ilde Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Aynı şekilde tüm illerimizdeki imam hatipliler derneklerini aynı davayı açması için teşvik ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim