Lazanya, özel sosla hazırlanan bir tür İtalyan makarnasıdır. Hamurunun hazırlanma aşaması, Anadolu’nun kadim lezzetlerinden Su Böreği ile benzerlik taşımaktadır. Lazanya yaparken hamurundan sosuna tüm malzemelerini evde kendi ellerinizle hazırlamak istiyorysanız, tam kıvamında bir hamur elde etmek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte Lazanya hamuru tarifi! Evde lazanya hamuru nasıl yapılır? Detaylar yazımızda…

Lazanya hamuru hazırlamak için gerekli malzemeler;

300 gr un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı sıvı yağ

1/4 limon suyu

1 tatlı kaşığı kadar tuz

Lazanya hamuru nasıl yapılır?

Lazanya hamuru hazırlarken unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları bu havuza kırıp üzerine tuzu ve limonu ekleyin.

Bir çatal yardımıyla yumurtaları çırpıp, bir yandan kenardan azar azar un alıp ortaya doğru getirerek yumurtalarla unu karıştırın. Yumurtaların kıvamı iyice koyulaştığında kenardaki unları da toparlayıp hamuru güzelce yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar yoğurduğunuz hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Dinlenen hamurunuzu üç bezeye ayırıp elinizle bastırarak mümkün olduğunca düzgün ve prüzsüz bezeler hazırlayın. Ardından varsa erişte/makarna makinesine aldığınız hamuru önce en kalın ayarın, ardından da her seferinde ayarı bir derece incelterek hamuru iyice incelene kadar açın. Bu işlemi merdane ya da oklavayla da yapabilirsiniz.

Hamuru tezgaha alıp fırın kabınızın ölçülerine göre kesin. Diğer bezeleri açarken yapışmaması için hamurlarınızı biraz unlayıp kenara alın.

Lazanyanızı 25-30 saniye süreliğine tuz ve bir parça limon tuzu eklediğiniz kaynar suya sokup buzlu suda soğuttuktan sonra hamurlarınızı dilediğiniz sosla birleştirip lazanyanızı hazırlayabilirsiniz.

Afiyet olsun…

Editör: TE Bilisim