Ocak ayı transfer dönemi için şişdiden kolları sıvayan Galatasaray’da flaş bir isim gündeme geldi. Sarı-kırmızılı takımın bir dönem transferi için çok çaba sarf ettiği Maksikalı golcü Javier Hernandez Balcazar, yani bilinen adıyla Chicharito’yu yeniden gündemine aldı.

ALBAYRAK HAZİRANDA MASAYA OTURMUŞTU

19 Haziran 2019’da düzenlenen bir ödül törenide “Meksikalıları masada bekletiyorum” şeklindeki açıklamasıyla transfer gündemine bir anda hareketlendiren Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak’ın o dönem West Ham’dan ayrılması kesinleşen Chicharito’yla ilgilendiği iddia edilmişti. Adı sık sık Süper Lig kulüpleriyle anılmasına rağmen son olarak Sevilla’yı tercih eden Chicharito’nun Ocak ayında İspanyol ekibinden takımından ve adresinin bu kez Galatasaray olacağı belirtildi.

LA LIGA’DA BU SEZON 3 GOLÜ VAR

Sevilla’da istediği ortamı yakalayamayan, teknik direktör Julen Lopetegui tarafından fazla forma şansı verilmeyen Meksikalı futbolcunun sarı-kırmızılı kulüple flört halinde olduğu ortaya çıkarken, resmi bir transfer hamlesinde Sevilla’nın sportif direktörü Monchi’nin sorun çıkarmayacağı bildirildi. 15. haftası geride kalan La Liga’da 30 puanla 3. sırada yer alan ve liderin sadece 1 puan gerisinde olan Sevilla’da 10 maçta görev alan 31 yaşındaki forvet 3 gol attı.

LEVERKUSEN PERFORMANSINI YAKALAYAMADI

81 kez Meksika Milli Takımı’na seçilen Javier Hernandez Balcazar, yaz döneminde 7 milyon 750 bin euro karşılığında İngiliz ekibi West Ham’dan Sevilla’ya transfer olmuştu. Chicharito konusunda kafa kurcalayan tek şey ise tecrübeli golcünün Bayer Leverkusen deneyiminden bu yana 10 gol barajını geçememesi.

Editör: TE Bilisim