Japonya’da esrarengiz bir ölüm vakası gündemin ilk sırasına oturdu. Koronavirüs salgınının patlak verdiği Çin’in Wuhan kentinden tahliye edilen Japon vatandaşlarının gözetim altında tutulduğu başkent Tokyo yakınlarındaki bir tesiste çalışan görevlinin ölü bulunması sonrası halkta büyük bir panik baş gösterdi.

HALKTAN GİZLENİYOR İDDİASI

Gelen bilgilere göre Saitama eyaletindeki Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsü’nde çalışmak üzere görevlendirilen 37 yaşındaki kamu görevlisi, dün sabah yerel saatle 10.00’da tesis önünde yere yığılmış halde bulundu. Polisin ismi açıklanmayan görevlinin binadan atlayarak intihar ettiği ihtimali üzerinde durduğu belirtilse de sosyal medyada ölümün virüsten kaynaklandığı ve bu bilginin kamuoyundan gizlendiği yönünde söylentiler yayıldı. Yetkililer olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.

2 HAFTA SÜREYLE GÖZETİME ALINMIŞLARDI

Bugüne dek 565 vatandaşını Wuhan’dan tahliye eden Japonya, tahliye edilen ilk gruptaki bazı kişilerin semptom göstermemesine rağmen virüs taşıdıklarının tespit etmişti. Bu sebeple tüm tahliye edilenlerin tedbir amaçlı 2 hafta süreyle gözetim altında tutulacağı açıklanmıştı.

Editör: TE Bilisim