İş dünyasına yönelik, yatırım ortamının iyileştirilmesine dönük çok ciddi düzenlemeler yapılacağını bildiren Elvan, çalışma hayatında da önemli değişiklikler düşünüldüğünü, bu kapsamda çalışma hayatında esneklik konusunun gündemde olduğunu söyledi.

Kıdem tazminatı konusunun yıllardan beri tartışıldığını, bundan işçi kesiminin de işveren kesiminin de memnun olmadığını anlatan Elvan, “Burada memnun olmayan iki taraf var. Demek ki ortada bir sorun var. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Bir noktada inşaallah hem işçi kesimini hem de işveren kesimini buluşturacağız” dedi.

Kamuda çalışanlar dışındaki işçi kesiminin kıdem tazminatını alamamaktan şikayetçi olduğunu belirten Elvan, işveren tarafının da bu konuda ciddi şikayetleri bulunduğunu aktardı. İş mahkemeleri konusunda da ciddi şikayetler bulunduğuna işaret eden Elvan, bu kapsamda iş mahkemelerine yönelik düzenleme yapılacağını bildirdi.

Elvan, iş mahkemelerinde ağırlıklı yükün kıdem tazminatı konusu olduğunu, bu sorunun ortadan kaldırılması için de çalışma yapılacağını kaydetti.

İşsizliğin azaltılması ve gençlerin istihdamının artırılması konusunda yapılacaklara değinen Elvan, Türkiye’nin işsizlik konusunda çok önemli başarılar elde ettiğini dile getirdi. Türkiye’de son 5 yılda 5 milyonun üzerinde ilave istihdam yaratıldığını vurgulayan Elvan, buna karşın AB’de istihdam edilen kişi sayısında 350 binin üzerinde azalma yaşandığını ifade etti.

İstihdamda sağlanan başarıda mesleki eğitimin önemine işaret eden Elvan, “1990’lı yıllarda mesleki eğitim yok olma noktasına gelmişti. Mesleki eğitimi yeniden ayağa kaldırdık ve aktif iş gücü programlarını başlattık” diye konuştu. Elvan, 2009 ile kıyaslandığında işsizlik oranının 3 puanın üzerinde düştüğüne dikkati çekerek, aynı dönemde AB’de işsizliğin yüzde 1,5 arttığını kaydetti. Başbakan Yardımcısı Elvan, “Türkiye’de işsizliğin yüksek olmasının temel nedeni iş gücüne katılım oranı çok yüksek” dedi.

Editör: TE Bilisim