İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye’de yakalanan DEAŞ’lılar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, yakalanan yabancı DEAŞ’lı teröristlerin ülkelerine gönderileceğini söyledi.

YABANCI DEAŞ MİLİTANLARI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yakalan yabancı teröristlerle ilgili “Teröre karşı gereken adımları atıyoruz. Yabancı DEAŞ’lıları ülkelerine göndereceğiz.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca Soylu: “Yakaladığımız DEAŞ’lı teröristler hangi ülkeden ise o ülkeye iade edilmesi için harekete geçeceğiz. Bunların içerisinde İngiliz de var, başka milletten olanlar da var. ” dedi.

Sözlerine “Ben vatandaşlıktan çıkardım, siz başınızın çaresine bakın, bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Bu, aynı zamanda bir sorumsuzluktur.” şeklinde devam eden İçişleri Bakanı “Bazı ülkeler vatandaşlıktan çıkararak bu teröristleri bize ya da başka ülkelere bırakmak istiyor. Biz kimsenin DEAŞ mensubunun oteli değiliz.” diyerek diğer ülkelerin DEAŞ mensubu vatandaşlarını kabul etmeme yönündeki tavırlarını eleştirdi.

Soylu: “(DEAŞ’lıların vatandaşlıktan çıkarılması) Sadece Hollanda’nın ortaya koyduğu süreç değil, İngiltere de yapıyor. İşin kolayını herkes bulmuş.”

KAYITLI OLMAYAN SURİYELİLER

İstanbul’a kayıtlı olamayan Suriyeliler hakkında ise “60 binin üzerinden İstanbul’da kayıtlı olmayan Suriyeli başka illere gönderiliyor.” açıklamasında bulundu.

Bakan Soylu, kaçak göçmenlerle ilgili ”’Yılbaşından bugüne kadar rakam 100 bin eşiğine geldi. Her gün ortalama İstanbul’da 400-500 arasında kaçak göçmen yakalanıyor sevk ediliyor” dedi.

İSTANBUL’DA TABELA DÜZENLEMESİ

Soylu, 5 Kasım’a kadar İstanbul’daki tabelaların da standart hale getirileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim