Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çevrim içi düzenlenen “4. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi”nde konuştu. Erdoğan, Her yenilik gibi dijitalleşme de yeni sorunlar getiriyor; çevremizdeki tüm ilişkileri kökten değiştiren bu olgunun dışında kalmak olmaz. Güvenlikten eğitime, sağlıktan bilime dijitalleşmede sorun, veri kontrolünün tekelleşiyor olmasıdır.” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

Şiddet ve ayrımcılık sorunlarının çözümü konusunda çok daha büyük hassasiyet gösterdik. Güçlü bir ailenin temelinde güçlü bir kadının yattığını unutmadan yolumuza devam edeceğiz.

Az sayıdaki şirketin dünyanın gidişatını yönettiği bu çarpık düzen gelecek büyük tehlikelerin habercisidir.

Gelişmiş ülkelerin salgınla mücadelede yaşadıkları zorluklar, siyasi ve ekonomik gücün tek başına yeterli olmadığını ortaya çıkarmıştır.

Her yenilik gibi dijitalleşme de yeni sorunlar getiriyor; çevremizdeki tüm ilişkileri kökten değiştiren bu olgunun dışında kalmak olmaz. Güvenlikten eğitime, sağlıktan bilime dijitalleşmede sorun, veri kontrolünün tekelleşiyor olmasıdır.

Bireyi bir isim veya numaradan ibaret gören dijitalleşmenin sonu faşizme çıkar. Dijital faşizme karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz.

Türkiye dijitalleşme konusunda oldukça iyi bir düzeye çıkmıştır. Mobil hizmetlerden yararlanan abone sayısı ülke nüfusumuzla aynı rakama geldi.

Hedefimiz, ülkemizde haberleşme altyapısının kapsama alanına girmeyen tek karış bırakmamaktır.

Bugün 5 bine yakın elektronik devlet hizmetinden 50 milyonun üzerinde vatandaşımız yararlanıyor.

Teknolojiyi geliştirenin de üretenin de kullanıcı olan insana karşı sorumluluğunu sadece kazanç parantezine hapsetmenin önüne geçilmelidir.

İnsanın geleneksel hayat tarzında çeyrek asırda yaşanan radikal değişimin sonu, doğru altyapıyla desteklenmezse modern köleliğe varır.

Editör: TE Bilisim