İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı’nın Gürbulak yolu mevkiinde gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, “Gürbulak yolunda masum sivilleri katleden teröristlerin, üçü geçen hafta etkisiz hale getirilmişti. Biraz önce ikisi daha etkisiz hale getirildi. Doğubeyazıt Hallaç bölgesindeki bu melunlar sivil katliamın bedelini ödüyorlar!” bilgisini verdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamayla da teröristlerin Ağrı Dağı bölgesinde, Emniyet Genel Müdürlüğüne ait İHA tarafından tespit edildiği ve hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Bölgede, jandarma ve polis özel harekat birliklerince operasyonların devam ettiği kaydedildi.

GÜRBULAK’TA ALÇAK SALDIRI

İran sınırındaki Gürbulak Sınır Kapısı’na 3 kilometre uzaklıkta bulunan TIR parkı yakınlarında sabah saatlerinde Gürbulak Gümrük Müdürlüğü’ne ait zırhlı servis midibüsüne roketli saldırı düzenlenmişti.

Saldırıyı gerçekleştirerek kaçan terörist grupla sıcak temas sağlanmıştı.

5 Mayıs’ta güvenlik güçlerimiz tarafından gerçekleştirilen operasyon kapsamında Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde 2 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, “Bugün akşam saatlerinde Doğubayazıt ilçemiz Gürbulak yolu Barındı köyü mevkiinde Jandarma Komando timlerimiz bir grup terörist ile sıcak temas sağlamış olup, çıkan çatışmada 2 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerle birlikte 2 roket atar ve çeşitli mühimmat ele geçirilmiştir.” denilmişti.

Editör: TE Bilisim