Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök/İstanbul

Kendi vatandaşlarının üzerine varil bombaları yağdıran, milyonlarca Suriyelinin başta Türkiye olmak üzere başka ülkelere göç etmesine ve yüz binlerce insanın ölümüne sebep olan katil Esed rejimi skandal bir hamle yaptı.

KARARIN ARKASINDA RUSYA MI VAR?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Soçi Mutabakatı çerçevesinde İdlib’de kurduğu gözlem noktalarına asker sevkiyatı sırasında saldıran ve askerlerimizi şehit eden katil Esed rejimi trajikomik bir karara imza attı. Türkiye’nin şehit kanını yerde bırakmayarak yüzlerce rejim unsurunu darma duman etmesini hazmedemeyen Esed, kendi kontrolünde ki Suriye Parlamentosu’na sözde Ermeni soykırımını tanıyan ve kınayan yasa tasarısını onattı. Parlamento Sekreteri Rami Saleh, daha önce Ermeni Soykırımı kurbanlarının hatıralarına saygılarını sunduklarını belirterek bu tasarısının kabul edilmesinin gerekli olduğunu ifade eden küstah açıklamalarda bulundu. Şimdiye kadar Arap ülkeleri içinde sadece Lübnan, Türk milletini soykırımla suçlayan yasa tasarısını onaylamıştı. Karar, Ermenistan’da sevinçle karşılandı. Skandal kararın arkasında Ermenilerin son yüzyılda hamiliğini yapan Rusya’nın olduğu düşünülüyor.

SKANDAL KARAR BÜYÜK TEPKİ GÖRDÜ

Katil Esed’in sözde Ermeni soykırımını tanıma hamlesi ülkemiz insanı tarafından büyük tepki gördü. Konu hakkında sosyal medyada binlerce paylaşım yapıldı. Diriliş Postası Genel Yayın Yönetmeni Erem Şentürk’te skandal karara olan tepkisini twitter hesabından dile getirdi. Şentürk, paylaşımında, “İnsanlık tarihinin en korkunç suçlarından biri olan “soykırımı” böyle siyasi istismar, şantaj hatta geçim kapısı haline getiren ırkçı faşist Yahudilerdir. O gün bugündür herkes böyle uyduruk senaryolardan geçiniyor. Soykırım görmek isteyen Beşar’a ve babasına baksın.” İfadelerini kullandı. Şentürk’ün paylaşımı kısa sürede yüzlerce beğeni alırken çok sayıda destekleyici yorum yapıldı.

KATİL REJİME AĞIR DARBE

Katil Esed, döktüğü Mehmetçik kanının hesabını misliyle ödüyor. Milli Savunma Bakanlığı , dün yaptığı açıklamada rejime ait 63 unsurun daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Böylece etkisizleştirilen rejim askeri sayısı 200’ü geçti. Öte yandan geçtiğimiz günlerde rejime ait bir helikopteri düşüren muhalifler, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içindeki batı Halep kırsalında yine Esed rejimine ait bir helikopteri daha düşürdüklerini açıkladı.

Diriliş Postası Muhabiri Yunus Kök/İstanbul

Editör: TE Bilisim