Baharın müjdecisi olarak kabul edilen cemre 2020’de hangi tarihlerde düşecek? Özellikle tarım ve hayvancılıkla meşgul olan vatandaşlar tarafından büyük önem arz eden cemre düşme tarihleri, bugünlerde internet ortamında sık sık araştırılıyor. Cemreler birer hafta arayla önce havaya, sonra suya ve ardından da toprağa düşüyor. Peki, 2020 Cemre ne zaman düşecek? İşte bu yıl Cemrelerin düşeceği tarihler…

2020 CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK? 2020 CEMRE DÜŞME TARİHLERİ

Halk takvimine göre, kasım günlerinin 100. gününden 5 gün sonra cemreler düşmeye başlar. Cemrelerin birer hafta aralıkla önce havaya, sonra suya ve toprağa düştüğü biliniyor. Üç cemreden birincisi 19-20 Şubat tarihlerinde havaya, ikincisi 26-27 Şubat’ta suya ve üçüncüsü de 5-6 Mart’ta toprağa düşecek.

CEMRE NEDİR? CEMRE NE DEMEK?

Cemre, ‘sıcaklık’, ‘ateş’, ‘kor’ anlamına geliyor.

Ayrıca cemre, Arafat’tan gelmekte olan hacıların attıkları taşlar ile birlikte oluşan bir yığıntıya verilen addır.

‘Cemre’nin her yıl şubat ayı sonunda başlayan takvime göre önce havaya, sonra suya, son olarak da toprağa düştüğü biliniyor. Cemre baharın müjdecisi olarak kabul ediliyor.

‘Cemre düşmesi’, hayvancılıkla uğraşanlar için soğuk nedeniyle dışarıya çıkartamadıkları hayvanların otlaklara kavuşma zamanının yaklaştığını, tarımla uğraşanlar için de toprağın işlenme dönemine gelindiğini haber veriyor.

Cemrelerin birincisi 19-20 Şubat’ta havaya düşecek. Havaya düşecek cemre havanın ısınmaya başlamasına ve kış mevsiminde yaşanan soğukların etkisinin yitirmeye başlamasına neden olacak.

İkinci cemre, 26-27 Şubat 2020 tarihinde suya düşecek ve bu cemre denizlerin ısınmasını sağlayacak.

Son cemre olan üçüncü cemre ise, 5-6 Mart 2020 tarihinde toprağa düşecek ve toprak ısınmaya başlayacak.

Editör: TE Bilisim